Κυπριακό, Μ.Ανατολή και διαχείριση υδάτων στη συνάντηση του Προέδρου με τον Βασιλιά της Ολλανδίας

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, θέματα που αφορούν την ανταλλαγή εμπειριών Κύπρου και Ολλανδίας στα θέματα διαχείρισης υδάτων, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη Χάγη με τον Βασιλιά της Ολλανδίας Willem-Alexander στο Παλάτι Huis ten Bosch.

Ανακοίνωση από την Προεδρία αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Βασιλιά στο πλαίσιο της μονοήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Ολλανδία. Κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Παλάτι, άγημα απέδιδε τιμές και στη συνέχεια έτυχε υποδοχής από τον Βασιλιά Willem-Alexander με τον οποίο παρακάθισαν σε συνάντηση.

Τη συνάντηση απασχόλησαν, ανάμεσα σε άλλα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, θέματα που αφορούν την ανταλλαγή εμπειριών Κύπρου και Ολλανδίας στα θέματα διαχείρισης υδάτων, ένα θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον Βασιλιά της Ολλανδίας, καθώς και ζητήματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, όπως το Μέλλον της Ευρώπης, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών του Παλατιού. Στο βιβλίο επισκεπτών του Παλατιού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε ότι "Είναι με πραγματική χαρά που επισκέπτομαι το Βασίλειο της Ολλανδίας, για πρώτη φορά υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκλογή μου. Είναι, επίσης, μεγάλη τιμή να συναντώμαι με την Α.Μ. Βασιλέα Willem-Alexander εδώ στο Παλάτι Huis ten Bosch".

"Η επίσκεψη αυτή επαναβεβαιώνει ότι οι δύο χώρες μας απολαμβάνουν ιδιαίτερες εγκάρδιες και φιλικές σχέσεις, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε επίπεδο ευρωπαϊκό και πολυμερές" πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Έγραψε ακόμη "είμαι προσωπικά υπερήφανος που οι δύο χώρες μας, κράτη μέλη της κοινής μας ευρωπαϊκής οικογένειας, είναι προσηλωμένες στη διατήρηση των κοινών παγκόσμιων και αναντικατάστατων αρχών και αξιών, ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς".

"Είμαι, επίσης, ευτυχής διότι με την επίσκεψη μου σήμερα στη Χάγη και τη συνάντηση μου με τον Μεγαλειότατο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πώς μπορούμε να δώσουμε περισσότερη ώθηση στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας για την περαιτέρω ενίσχυση τους προς όφελος των λαών μας" κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για μεταναστευτικές ροές-«Είμαστε στα όρια μας»
Συγχαρητήρια Κύπρου στο νέο Πρωθυπουργό του Κουβέιτ για τον διορισμό του
Με μήνυμα, «ρίξε πράσινο στο μαύρο» ρίχνονται στη μάχη των Ευρωεκλογών οι Οικολογοι
Στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων κρατών ΕΕ συμμετέχει η Α. Δημητρίου
Επίθεση Ελεγκτή σε Εισαγγελία για τα περί ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Επεξεργάζονται σχέδιο εξόντωσης μου»
Η προϊστορία συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων στις Ευρωεκλογές και οι εκτιμήσεις για την 9η Ιουνίου
Επενδύει στους υποψήφιούς της για επίτευξη των στόχων των Ευρωεκλογών η ΔΗΠΑ
Γ. Νικολέττος στον REPORTER: Θα μετατρέψουμε την ανομοιογένεια σε πλεονέκτημα και προοπτική
Απαντά στον Στεφάνου ο ΔΗΣΥ για την πράσινη φορολογία-«Ας δεσμευτεί να στηρίξει την πρότασή μας»
Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του