Την Κίνα για τη θέση αρχών της στο Κυπριακό, ευχαρίστησε ο Στεφάνου

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ευχαρίστησε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για τη θέση αρχών που τηρεί η χώρα στο Κυπριακό και για τη διαχρονική και συνεπή στήριξη της στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Στεφάνου ολοκλήρωσε σήμερα τις συναντήσεις του στο Πεκίνο στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κίνα, επικεφαλής αντιπροσωπείας, κατόπιν πρόσκλησης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε σήμερα με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ και αντιπρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Κογκρέσου, Li Hongzhong.

Στη συνάντησή τους, Στεφάνου και Hongzhong, συμφώνησαν στη διαπίστωση ότι οι σχέσεις ΑΚΕΛ και ΚΚ Κίνας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και ότι αυτές αναπτύσσονται πολύ δυναμικά.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν επίσης ότι και οι σχέσεις μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι πάρα πολύ καλές.

Στη συνάντηση έγινε αξιολόγηση της διεθνούς κατάστασης και υπογραμμίστηκε η ανάγκη για επίλυση των διεθνών, περιφερειακών και τοπικών προβλημάτων με ειρηνικό τρόπο στη βάση του διεθνούς δικαίου. Υπογραμμίστηκε και η ανάγκη για προώθηση της ισότιμης συνεργασίας προς όφελος όλων των κρατών και λαών του κόσμου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, αφού ευχαρίστησε την ηγεσία της ΛΔ Κίνας για τη θέση αρχών που τηρεί η χώρα στο Κυπριακό και για τη διαχρονική και συνεπή στήριξή της στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ενημέρωσε για την κατάσταση που βρίσκεται το Κυπριακό και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάρρηξη του αδιεξόδου και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες και διαφυλάσσοντας τις συγκλίσεις.

Ο κ. Στεφάνου επανέλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ, που είναι και θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κίνα στη βάση της θέσης για «Μία Κίνα» και της θέσης για «Μία χώρα και δύο συστήματα».

Στεφάνου και Li Hongzhong συμφώνησαν όπως το ΑΚΕΛ και ΚΚΚ συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για περαιτέρω σύσφιξη και ανάπτυξη των σχέσεων των δύο κομμάτων, γεγονός που θα επιδράσει θετικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των παραδοσιακά πολύ καλών σχέσεων Κύπρου και Κίνας.

Στη συνάντηση Στεφάνου και Hongzhong παρακάθησαν αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων ενώ παρόντες σ’ αυτή ήταν η πρέσβειρα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κίνα Μάρθα Μαυρομμάτη και ο Βοηθός Επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κίνα, Μάριος Σταύρου.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είχε επίσης συναντήσεις με την ηγεσία του Τμήματος Διεθνών Υποθέσεων της ΚΕ του ΚΚΚ, καθώς και με στελέχη του Κόμματος της περιφέρειας Haidian στο Πεκίνο.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί Κέντρα Έρευνας και Καινοτομίας και να ενημερωθεί για την ανάπτυξη και εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή της χώρας. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ θα συνεχιστεί με συναντήσεις και επισκέψεις στην Σανγκάη.

Τον Στέφανο Στεφάνου συνοδεύουν στην Κίνα τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου Νίκος Ιωάννου και Χάρης Καράμανος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Βέρα Πολυκάρπου, Ευανθία Σάββα και Μαρία Ιωαννίδου.

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για μεταναστευτικές ροές-«Είμαστε στα όρια μας»
Συγχαρητήρια Κύπρου στο νέο Πρωθυπουργό του Κουβέιτ για τον διορισμό του
Με μήνυμα, «ρίξε πράσινο στο μαύρο» ρίχνονται στη μάχη των Ευρωεκλογών οι Οικολογοι
Στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων κρατών ΕΕ συμμετέχει η Α. Δημητρίου
Επίθεση Ελεγκτή σε Εισαγγελία για τα περί ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Επεξεργάζονται σχέδιο εξόντωσης μου»
Η προϊστορία συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων στις Ευρωεκλογές και οι εκτιμήσεις για την 9η Ιουνίου
Επενδύει στους υποψήφιούς της για επίτευξη των στόχων των Ευρωεκλογών η ΔΗΠΑ
Γ. Νικολέττος στον REPORTER: Θα μετατρέψουμε την ανομοιογένεια σε πλεονέκτημα και προοπτική
Απαντά στον Στεφάνου ο ΔΗΣΥ για την πράσινη φορολογία-«Ας δεσμευτεί να στηρίξει την πρότασή μας»
Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του