Ζητά από την Κυβέρνηση και την Παναγιώτου δημοσιοποίηση του πορίσματος για Ακάμα ο Περδίκης

Για «προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών τμημάτων και προσώπων για τα παράβλημα που δημιουργήθηκαν στα κατασκευαστικά έργα στον Ακάμα» έκανε λόγο την Τετάρτη ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης. Ζήτησε από Κυβέρνηση και Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος  να δώσουν στη δημοσιότητα το σχετικό πόρισμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, την Τετάρτη, ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι «όλη η Κύπρος αναμένει την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος να ολοκληρώσει την εξέταση του πορίσματος της διοικητικής έρευνας για τον Ακάμα».

Όπως είπε ο Πρόεδρος των Οικολόγων κατά τη συνάντηση, τέθηκαν δύο ζητήματα» σημειώνοντας ότι «το πρώτο αφορούσε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της μελέτης από την Υπουργό, Μαρία Παναγιώτου, του πορίσματος της διοικητικής έρευνας που αφορά ευθύνες τμημάτων και προσώπων σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον Ακάμα από τα οδικά έργα».

Πρόσθεσε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν μπορεί να προχωρήσει στη δική της έρευνα χωρίς το πόρισμα, ενώ και η Βουλή αναμένει την έρευνα από την ελεγκτική υπηρεσία για να ολοκληρώσει τη δική της εξέταση του θέματος».

Συνεπώς, συνέχισε ο Γιώργος Περδίκης, «όλη η Κύπρος αναμένει την κ. Παναγιώτου να ολοκληρώσει τη μελέτη του πορίσματος και να καταλήξει στα συμπεράσματα της» κάνοντας λόγο «για κάποιους οι οποίοι προφανώς μπορεί να καλύπτονται πίσω από αυτή την καθυστέρηση, ενδεχόμενο το οποίο πραγματικά μας ανησυχεί».

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, «το μέγεθος του έργου και των αντιδράσεων είναι τόσο μεγάλο, που η Κυβέρνηση θα έπρεπε να επείγεται να δώσει το πόρισμα όπως δεσμεύτηκε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τελευταία συνάντηση που είχαμε μαζί του».

Σημείωσε ότι «ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε δεσμευθεί ότι θα υπάρξει σύντομα διερεύνηση των διοικητικών και ενδεχομένως των ποινικών ευθυνών που αφορούν τμήματα και πρόσωπα στη δημόσια υπηρεσία».

Ο κ. Περδίκης απηύθυνε έκκληση «προς την Κυβέρνηση και την κ. Παναγιώτου, να διαλύσει κάθε υποψία ανακινώντας τις έρευνες της».

«Είναι στο χέρι τους να διαλύσουν τα σύννεφα», δήλωσε.

Για τα έργα, ο Πρόεδρος των Οικολόγων ανέφερε πως «αυτά θα πρέπει οπωσδήποτε να κατεδαφιστούν και κάποια θα πρέπει να κατασκευαστούν με διαφορετικό τρόπο. Εμείς υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός κανονικού Εθνικού Δασικού Πάρκου», είπε, κλείνοντας.

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για μεταναστευτικές ροές-«Είμαστε στα όρια μας»
Συγχαρητήρια Κύπρου στο νέο Πρωθυπουργό του Κουβέιτ για τον διορισμό του
Με μήνυμα, «ρίξε πράσινο στο μαύρο» ρίχνονται στη μάχη των Ευρωεκλογών οι Οικολογοι
Στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων κρατών ΕΕ συμμετέχει η Α. Δημητρίου
Επίθεση Ελεγκτή σε Εισαγγελία για τα περί ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Επεξεργάζονται σχέδιο εξόντωσης μου»
Η προϊστορία συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων στις Ευρωεκλογές και οι εκτιμήσεις για την 9η Ιουνίου
Επενδύει στους υποψήφιούς της για επίτευξη των στόχων των Ευρωεκλογών η ΔΗΠΑ
Γ. Νικολέττος στον REPORTER: Θα μετατρέψουμε την ανομοιογένεια σε πλεονέκτημα και προοπτική
Απαντά στον Στεφάνου ο ΔΗΣΥ για την πράσινη φορολογία-«Ας δεσμευτεί να στηρίξει την πρότασή μας»
Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του