«Το τρένο άρχισε να εκτροχιάζεται, είπα δεν πρέπει να πεθάνω... Η πλευρά του ποδιού μου ήρθε πάνω»

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη από την οποία 57 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι έχασαν τη ζωή τους όταν συγκρούστηκαν μετωπικά το τρένο Intercity και η εμπορική αμαξοστοιχεία στις 23:22 της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη... Το δρομολόγιο θανάτου με 57 νεκρούς

Μιλώντας στο MEGA η Ντίνα Μαγδαλιανίδη περιέγραψε τα όσα έζησε και σκέφτηκε τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης. «Έγινε η σύγκρουση, σκίστηκε το φρύδι μου, αυτό θυμάμαι πρώτα και έσπασε το πόδι μου. Η μία πλευρά του ποδιού μου ήρθε πάνω. Οι γύρω μου είχαν πέσει πάνω μου» είπε αρχικά η νεαρή κοπέλα.

«Το τρένο είχε αρχίσει να εκτροχιάζεται και να πέφτουν πράγματα πάνω μου. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα με το ατύχημα είναι πως θα αντιδράσει η μαμά μου σε αυτό, πώς θα ζήσουν με αυτό η αδερφή μου η γιαγιά μου. Με τρόμαξε και είπα "δεν πρέπει να πεθάνω". Εκεί βαράνε κόκκινο τα ένστικτα επιβίωσης. Κάποια στιγμή δεν πονούσα, είχα μουδιάσει και έλεγα πως πρέπει να βγω αν και είχα διαλυθεί, το σώμα μου είχε διαλυθεί. Είναι τα ένστικτα πιστεύω, δεν είναι ότι κάποιος είναι καλύτερος από τον άλλο. Σε κάποιους από εμάς δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση ή να μην καούμε από χημικά εγκαύματα ή να σκοτωθούμε ακαριαία όπως τα παιδιά στο πρώτο βαγόνι» συνέχισε προσθέτοντας ότι «αυτό που σκέφτηκα ήταν "την ευκαιρία αυτή Ντίνα δεν πρέπει να τη χάσεις, πρέπει να ζήσεις"».

Συνεχίζοντας την αφήγησή της για τις πρώτες στιγμές μετά τη σύγκρουση των τρένων η κοπέλα είπε ότι «σερνόμουν με την πίσω πλευρά και βρήκα μία χαραμάδα βγήκα και έπεσα πάνω στις ραγές με το σχεδόν κομμένο πόδι μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν πολλά σημεία του σώματός μου χειρότερα, είχα κατάγμα στον αυχεάν. Σερνόμουν μέχρι που βρήκα ένα φως και ήταν εκεί που είχε ξεκινήσει η φωτιά στο ρέμα»

Στο MEGA μίλησε και η αδερφή άλλου ενός εκ των θυμάτων, του Δημήτρη Οίκου, ο οποίος της έστελνε μηνύματα για να μοιραστεί μαζί της τον προβληματισμό για το μοιραίο, όπως αποδείχθηκε, δρομολόγιο. «Συνήθως δεν μιλούσαμε συνέχεια αλλά εκείνη την ώρα ανταλλάξαμε πολλά μηνύματα. Μου είπε πως παραλίγο να γίνει δυστύχημα στο Παλαιοφάρσαλο και πως από “θαύμα” δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Τρομερά μηνύματα αν τα ακούσεις» με την περιγραφή του Δημήτρη στο ηχητικό μήνυμα να προκαλεί ανατριχίλα δεδομένου ότι ο νεαρός δεν γνώριζε το τραγικό παιχνίδι της μοίρας που θα ακολουθούσε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Σοβαρή αμέλεια νοσηλευτή στην Ελλάδα-Έβαλε λάθος ομάδα αίματος σε ασθενή, υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά
Εντοπίστηκε το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν πράκτορες της ΕΥΠ
Αιγύπτιος σκότωσε 25χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα επειδή του χρωστούσε 75 ευρώ
Πώς άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τρία στελέχη της Πυροσβεστικής και τον τότε Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας
Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου-Επιστρέφει στη φυλακή
Στη φυλακή τέσσερα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στο Μάτι
Ποινές φυλάκισης έως 240 χρόνια αλλά μόλις πέντε εκτιτέα στους δέκα ένοχους για την πυρκαγιά στο Μάτι
Κανένα ελαφρυντικό για τους 10 ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Εισηγήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών η Εισαγγελέας
Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των Τούρκων που πυροβόλησαν τους πράκτορες της ΕΥΠ
Στο εδώλιο ο 39χρονος για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα-Συγκινεί η έκκληση της μητέρας της