Εκατοντάδες καταγγελίες φορτηγών και λεωφορείων για τροχαίες παραβάσεις

Συνολικά 688 φορτηγά οχήματα ελέγχθηκαν από την Αστυνομία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ενημέρωσης και ελέγχων της Roadpol και καταγγέλθηκαν 852 τροχαίες παραβάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η εβδομάδα ενημέρωσης και ελέγχων για την οδήγηση λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων διεξήχθη από τη Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας – Roadpol. Η εκστρατεία διεξήχθη παράλληλα σε όλες τις χώρες της Ευρώπη.

Η Αστυνομία Κύπρου σε συνεργασία με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, πραγματοποίησε παγκύπρια τροχονομικούς ελέγχους, με τη συμμετοχή μελών του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, μεταξύ των οποίων και εξειδικευμένα μέλη του Γραφείου Μηχανικού Ελέγχου, του Τμήματος Τροχαίας.

Επίκεντρο αποτέλεσε ο τεχνικός και μηχανικός έλεγχος για την κατάσταση και καταλληλότητα των λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, που εντοπίστηκαν να οδηγούνται στο οδικό δίκτυο. Την ίδια ώρα, έγινε έλεγχος των εγγράφων των οχημάτων, καθώς και των εγγράφων των επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων και φορτηγών.

Οι τροχαίες παραβάσεις αφορούσαν: 243 καταγγελίες για ταχογράφους, 44 καταγγελίες για παραβίαση του ωραρίου ταχύτητας, 3 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών, 13 καταγγελίες για υπέρβαση του ορίου χρόνου οδήγησης, 40 καταγγελίες για υπερβολικό ή μη ασφαλές φορτίο, 47 καταγγελίες για φθαρμένα ελαστικά, 33 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 429 καταγγελίες για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις.

Παράλληλα, ελέγχθηκαν 154 λεωφορεία και προέκυψαν 39 καταγγελίες, οι περισσότερες εκ των οποίων (35) σχετίζονται με τα έγγραφα των οχημάτων. Οι καθημερινοί έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται από την Αστυνομία, με στόχο πάντοτε την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο και την καλλιέργεια και εμπέδωση οδικής συνείδησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων