Πρόθεση της Ολγκίν να ταξιδέψει και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις εκτός από το Λονδίνο

Πρόθεση της Μαρία Άνχελα Ολγίν Κουεγιάρ να ταξιδέψει και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, πέραν από τον Λονδίνο, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για νέο περιστατικό με τον κατοχικό στρατό στην Άχνα, είπε ότι «διερευνώνται οι όποιες πληροφορίες κατά πόσο αυτές ευσταθούν».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νεότερο για το θέμα της Πύλας, ο Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι «εμείς με κάθε ευκαιρία βρισκόμαστε σε επαφή με την ειρηνευτική δύναμη και επαναλαμβάνουμε αυτό που από την αρχή είχαμε πει ότι η πλήρης εφαρμογή όλων των προνοιών της Συναντίλψηης είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων».

Σε ερώτηση αν η κα Ολγκίν έχει μιλήσει για τη Συναντίληψη κατά τις επαφές της, ο Εκπρόσωπος είπε  ότι «οι επαφές της κας Ολγκίν ήταν περισσότερο για να ενημερωθεί για τις θέσεις των δύο πλευρών. Αναμένουμε την 11η Μαρτίου που θα είναι και η πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο για να συζητηθούν περαιτέρω τα θέματα. Είναι ένα θέμα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο ίδιος προσωπικά, έχει μεταφέρει και έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως για το όφελος που θα επέλθει από την εφαρμογή της Συναντίληψης».

Κληθείς να πει αν η κα Ολγκίν θα μεταβεί εκτός από το Λονδίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι κάτι που υπήρχε στις σκέψεις της κας Ολγκίν, το πρόγραμμα της οποίας ανακοινώνεται επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη, όμως, στο πλαίσιο των επαφών της υπήρχε αυτή η πρόθεση από πλευράς της». 

Δειτε Επισης

ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση