Πάνω από 140,000 ευρώ οι ζημιές από τις πλημμύρες στον Κορμακίτη-Συνεχίζεται η καταγραφή

Ξεπερνούν τις 140,000 ευρώ οι ζημιές που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στον κατεχόμενο Κορμακίτη, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή για τα κτηνοτροφικά υποστατικά.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της Επιτροπής Προσφύγων, ο πρόεδρος της, Νίκος Κέττηρος, «η Επιτροπή εξέτασε επίσης το ζήτημα της υλοποίησης των δεσμεύσεων για τις αποζημιώσεις για τη θεομηνία που έπληξε τον κατεχόμενο Κορμακίτη στις 30 Ιανουαρίου».

Σημείωσε πως μετά από πιέσεις της Επιτροπής έχει γίνει η κοστολόγηση και καταγραφή των ζημιών, οι οποίες ανέρχονται στις 95 χιλιάδες ευρώ για τις οικιστικές μονάδες και 50 χιλιάδες ευρώ για το οδικό δίκτυο. Επεσήμανε πως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η καταγραφή για τα κτηνοτροφικά υποστατικά λόγω του δύσβατου της περιοχής και μέχρι τις 4 Μαρτίου το Υπουργείο Γεωργίας ανέφερε πως θα έχει έτοιμη και αυτή την καταγραφή.

Οι αποζημιώσεις, ανέφερε ο κ. Κέττηρος, ενδεχομένως να γίνουν μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών για να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε να μην ταλαιπωρηθούν άλλο οι πληγέντες.

Είπε, ακόμη, πως θα γίνει μια μελέτη για το κατά πόσον στα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην πλατεία του Κορμακίτη για τα όμβρια ύδατα έχουν γίνει διαφοροποιήσεις που προκάλεσαν το πρόβλημα.

Όπως εξήγησε, υπήρχε ένας αγωγός ύψους 2,5 μέτρων που απορροφούσε τα νερά του ποταμού σε περιπτώσεις μεγάλων βροχοπτώσεων. Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή ο αγωγός έχει μικρύνει και το νερό διοχετεύεται μέσα από γρίλιες και συνεπώς θα πρέπει οι αρμόδιοι να εξετάσουν κατά πόσον αυτό έχει προκαλέσει ή έχει διογκώσει το πρόβλημα με τις πλημμύρες ώστε να το διορθώσουν.

Δειτε Επισης

Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
ΟΣΑΚ: Στόχος και αποστολή το συμφέρον των Κυπρίων ασθενών
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Εγκρίθηκε τροποποίηση για απαγόρευση πώλησης ακινήτων σε περιοχές μη ελεγχόμενες από την Κύπρο
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Βουλή κατά του νομοσχεδίου για διαδηλώσεις
Αναβλήθηκε για τις 10 Ιουλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις