Πάνω από 140,000 ευρώ οι ζημιές από τις πλημμύρες στον Κορμακίτη-Συνεχίζεται η καταγραφή

Ξεπερνούν τις 140,000 ευρώ οι ζημιές που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στον κατεχόμενο Κορμακίτη, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή για τα κτηνοτροφικά υποστατικά.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της Επιτροπής Προσφύγων, ο πρόεδρος της, Νίκος Κέττηρος, «η Επιτροπή εξέτασε επίσης το ζήτημα της υλοποίησης των δεσμεύσεων για τις αποζημιώσεις για τη θεομηνία που έπληξε τον κατεχόμενο Κορμακίτη στις 30 Ιανουαρίου».

Σημείωσε πως μετά από πιέσεις της Επιτροπής έχει γίνει η κοστολόγηση και καταγραφή των ζημιών, οι οποίες ανέρχονται στις 95 χιλιάδες ευρώ για τις οικιστικές μονάδες και 50 χιλιάδες ευρώ για το οδικό δίκτυο. Επεσήμανε πως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η καταγραφή για τα κτηνοτροφικά υποστατικά λόγω του δύσβατου της περιοχής και μέχρι τις 4 Μαρτίου το Υπουργείο Γεωργίας ανέφερε πως θα έχει έτοιμη και αυτή την καταγραφή.

Οι αποζημιώσεις, ανέφερε ο κ. Κέττηρος, ενδεχομένως να γίνουν μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών για να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε να μην ταλαιπωρηθούν άλλο οι πληγέντες.

Είπε, ακόμη, πως θα γίνει μια μελέτη για το κατά πόσον στα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην πλατεία του Κορμακίτη για τα όμβρια ύδατα έχουν γίνει διαφοροποιήσεις που προκάλεσαν το πρόβλημα.

Όπως εξήγησε, υπήρχε ένας αγωγός ύψους 2,5 μέτρων που απορροφούσε τα νερά του ποταμού σε περιπτώσεις μεγάλων βροχοπτώσεων. Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή ο αγωγός έχει μικρύνει και το νερό διοχετεύεται μέσα από γρίλιες και συνεπώς θα πρέπει οι αρμόδιοι να εξετάσουν κατά πόσον αυτό έχει προκαλέσει ή έχει διογκώσει το πρόβλημα με τις πλημμύρες ώστε να το διορθώσουν.

Δειτε Επισης

Μοιράστηκαν 65.000 μερίδες φαγητού σε 60 οικογένειες σε τέσσερα χρόνια-Η πρωτοποριακή δράση SaveOurFood
Αδήριτη ανάγκη η δημιουργία προγράμματος στήριξης παραβατών μαθητών-Υπό παρακολούθηση το ΥΠΑΝ
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα και άνεμου στο καιρικού μενού-Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Θλίψη στο χώρο του πολιτισμού-Έφυγε από τη ζωή η ιστορικός τέχνης Ελένη Νικήτα
Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ