Έτοιμη για δυναμικά μέτρα η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ-«Επιτακτική ανάγκη να τύχουν σημαντικής βελτίωσης οι κλίμακες μισθοδοσίας»

Έτοιμη για δυναμικά μέτρα σε περίπτωση αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στη διαπραγμάτευση ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού καθώς και σε σχέση με την απασχόληση των εκπαιδευτικών των υποστηρικτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), δηλώνει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κυβερνητικοστρατιωτικών και Δημοσίων Υπηρεσιών (ΟΕΚΔΥ) ΣΕΚ μετά από συνεδρία τη Δευτέρα του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της ΣΕΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας κατά τη συνεδρία το ΓΣ Ομοσπονδίας εξέτασε μεταξύ άλλων τα θέματα οικονομικών και οργανωτικών αποτελεσμάτων του έτους 2023 κατά το οποίο, η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ παρουσίασε σημαντική αύξηση μελών γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας που δραστηριοποιείται.

Αναφέρεται, ότι το Γενικό Συμβούλιο «αποφάσισε να προχωρήσει με δυναμισμό, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για τη βελτίωση των μισθών των εργαζομένων που εκπροσωπεί, στο Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό, στο Ωρομίσθιο Προσωπικό του ΟΚΥπΥ και στο Προσωπικό των Σχολικών Εφορειών».  

«Οι πιο πάνω εργαζόμενοι είναι οι πλέον χαμηλόμισθοι στην Δημόσια Υπηρεσία αφού οι μισθοδοσία τους είναι πολύ χαμηλότερη από τους χαμηλόμισθούς Δημοσίους Υπαλλήλους», σημειώνεται.

Αξιοσημείωτο είναι σύμφωνα με την ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ το γεγονός ότι παρόλο που το συνολικό μισθολόγιο της Δημόσιας Υπηρεσίας έχει αυξηθεί, το κόστος για το μισθολόγιο του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού μειώθηκε και είναι σήμερα πολύ χαμηλότερο από το κόστος του μισθολογίου του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού του έτους 2011. 

Σημειώνεται επίσης ότι η πρόσφατη θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού έδειξε καθαρά, το πόσο χαμηλά είναι οι μισθοί στο Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό, το Ωρομίσθιο Προσωπικό του ΟΚΥπΥ και το Προσωπικό των Σχολικών Εφορειών και πως «είναι επιτακτική ανάγκη να τύχουν σημαντικής βελτίωσης οι κλίμακες μισθοδοσίας του ώστε να παρέχεται δίκαιη αμοιβή για την εργασία που προσφέρει».

Όπως αναφέρει η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ τα αιτήματα για βελτίωση των κλιμάκων μισθοδοσίας του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού βρίσκονται ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών και αναμένεται να καθοριστεί νέα συνάντηση για την διαπραγμάτευση ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης, με την Ομοσπονδία να προειδοποιεί ότι σε περίπτωση αδικαιολόγητων καθυστερήσεων η αντίδραση των πιο πάνω εργαζομένων θα είναι δυναμική σε όλα τα επίπεδα.

Σημειώνεται επίσης ότι στο Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό οι χίλιες περίπου κενές θέσεις δημιουργούν αλυσιδωτά προβλήματα τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργία Υπουργείων, Τμημάτων και Υπηρεσιών και ότι η υπερωριακή απασχόληση και η αποζημίωση με ελεύθερο χρόνο διογκώνει το όλο πρόβλημα σε βαθμό που σε κάποιες περιπτώσεις, για να εξοφληθούν με time off τα δεδουλευμένα των υπερωριών πρέπει να απουσιάσουν εργαζόμενοι μέχρι και ενάμιση χρόνο από την εργασία τους.

«Δυναμικές αντιδράσεις θα πραγματοποιηθούν και για την διατήρηση της απασχόλησης των εκπαιδευτικών των Υποστηρικτικών Προγραμμάτων καθώς και όπου κριθεί αναγκαίο για την ανατροπή αποφάσεων που αδικούν εργαζόμενους μέλη της Ομοσπονδίας», προστίθεται.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ καλεί το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας «να συμπεριφερθεί με ανθρώπινο πρόσωπο και να μην υποκύψει στους εκβιασμούς που έχουν σκοπό να στείλουν εργαζόμενους στην ανεργία».  

«Όλος ο μηχανισμός της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ θα στηρίξει τον αγώνα για να μην επικρατήσει η ασυδοσία σε βάρος της δίκαιης και αξιοπρεπούς διαβίωσης των υφιστάμενων εργαζομένων στα Υποστηρικτικά Προγράμματα του ΥΠΑΝ» αναφέρεται.

«Η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ ενεργεί με τεκμηρίωση των θέσεων της για την επίλυση προβλημάτων τόσο προς όφελος των εργαζομένων όσο και προς όφελος της κοινωνίας και επιδιώκει τον διάλογο και την συνεργασία. Εκεί και όπου χρειάζεται, η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, δεν διστάζει να προχωρεί σε δυναμικά μέτρα με αποφασιστικότητα και δυναμισμό, για την δίκαιη μεταχείριση των εργαζομένων» καταλήγει στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»