Όχι Δικαστηρίου για να κατατεθεί η κατάθεση του προσώπου που ενέπλεξε άλλο πρόσωπο στην υπόθεση του Θανάση

Σε εξέλιξη βρίσκεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η θανατική ανάκριση για τον Θανάση Νικολάου. Κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, η θανατική ανακρίτρια Ντόρια Βαρωσιότου, απέρριψε το αίτημα της οικογένειας, για να κλητευθεί ως μάρτυρας η ιατροδικαστής Ελπίδας Σπανουδάκη.

Η θανατική ανακρίτρια, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη ιατροδικαστής δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και πως η μαρτυρία της θα ήταν ουδόλως θεωρητική.

Σε σχέση με το δεύτερο αίτημα της οικογένειας, για να κλητευθεί ο υπαστυνόμος Μελής Αντωνίου, ο οποίος προΐστατο της τελευταίας αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου, η θανατική ανακρίτρια ζήτησε την άποψη των δύο πλευρών, με την εκπρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα, να αναφέρει πως εάν η οικογένεια θεωρεί σωστό να κληθεί ο υπαστυνόμος, η ίδια δεν έχει οποιαδήποτε ένσταση.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε, μετά τις πληροφορίες που έφθασαν ενώπιον της οικογένειας, ότι πρόσωπο έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, λέγοντας πως άλλο πρόσωπο του ομολόγησε πως ο ίδιος μαζί με άλλα πρόσωπα, χτύπησαν και σκότωσαν τον Θανάση. Ωστόσο, η οικογένεια δεν είχε ενημέρωση από την Αστυνομία, ενώ ούτε η πλευρά της Εισαγγελίας ενημέρωσε σχετικά το Δικαστήριο.

Η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, Ξένια Ξενοφώντος, ανέφερε πως για το εν λόγω αίτημα της οικογένειας, ενημερώθηκε ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Το Δικαστήριο, στην απόφαση του, ανέφερε πως το αίτημα της οικογένειας να επανακλητευθεί ο αστυνομικός Μελής Αντωνίου απορρίπτεται, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως μετά την έκδοση του πορίσματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν νομικά μέτρα.

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο-Κατέκαψε οκτώ δεκάρια γης
Από υπερθερμία έσβησε το βρέφος που ξεχάστηκε στο όχημα-Τα ευρήματα της νεκροτομής
Διαμαρτυρήθηκαν σε Λάρνακα και Λεμεσό οι κυνηγοί-Σχηματίστηκαν ουρές οχημάτων (pics)
Κατασχέθηκε ο σκύλος που επιτέθηκε σε γυναίκα στη Λεμεσό-Μεταφέρθηκε σε ασφαλές χώρο
Έδωσε την εκκίνηση της «Διαδρομής Αγάπης» ο Αρναούτης-Γίνεται συλλογή χρημάτων για παιδιά με καρκίνο
Πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κυνηγών-Οι δρόμοι που επηρεάζονται
Άγνωστοι βανδάλισαν πάρκο στη Λάρνακα-Ζημιές σε γυάλινες προθήκες και αναγραφή συνθημάτων με σπρέι (pics)
Ξεχασμένο μαγειρικό λάδι έθεσε φωτιά σε οικία στη Λευκωσία-Αποδομήθηκε η στέγη για κατάσβεσή της
Στις φλόγες οικία στη Λάρνακα-Ζημιές σε μουσικά όργανα και εξοπλισμό
Ενεπλάκη σε τροχαίο με κλεμμένη μοτοσικλέτα 22χρονος-Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο