Όχι Δικαστηρίου για να κατατεθεί η κατάθεση του προσώπου που ενέπλεξε άλλο πρόσωπο στην υπόθεση του Θανάση

Σε εξέλιξη βρίσκεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η θανατική ανάκριση για τον Θανάση Νικολάου. Κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, η θανατική ανακρίτρια Ντόρια Βαρωσιότου, απέρριψε το αίτημα της οικογένειας, για να κλητευθεί ως μάρτυρας η ιατροδικαστής Ελπίδας Σπανουδάκη.

Η θανατική ανακρίτρια, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη ιατροδικαστής δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και πως η μαρτυρία της θα ήταν ουδόλως θεωρητική.

Σε σχέση με το δεύτερο αίτημα της οικογένειας, για να κλητευθεί ο υπαστυνόμος Μελής Αντωνίου, ο οποίος προΐστατο της τελευταίας αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου, η θανατική ανακρίτρια ζήτησε την άποψη των δύο πλευρών, με την εκπρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα, να αναφέρει πως εάν η οικογένεια θεωρεί σωστό να κληθεί ο υπαστυνόμος, η ίδια δεν έχει οποιαδήποτε ένσταση.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε, μετά τις πληροφορίες που έφθασαν ενώπιον της οικογένειας, ότι πρόσωπο έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, λέγοντας πως άλλο πρόσωπο του ομολόγησε πως ο ίδιος μαζί με άλλα πρόσωπα, χτύπησαν και σκότωσαν τον Θανάση. Ωστόσο, η οικογένεια δεν είχε ενημέρωση από την Αστυνομία, ενώ ούτε η πλευρά της Εισαγγελίας ενημέρωσε σχετικά το Δικαστήριο.

Η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, Ξένια Ξενοφώντος, ανέφερε πως για το εν λόγω αίτημα της οικογένειας, ενημερώθηκε ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Το Δικαστήριο, στην απόφαση του, ανέφερε πως το αίτημα της οικογένειας να επανακλητευθεί ο αστυνομικός Μελής Αντωνίου απορρίπτεται, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως μετά την έκδοση του πορίσματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν νομικά μέτρα.

Δειτε Επισης

Αλιευτικό σκάφος έπεσε πάνω σε τουριστικό στο λιμάνι Καβάλας-Τρία άτομα συνελήφθησαν
Εφαρμογή πολιτικών από ΕΕ για υγεία συζήτησαν Δημητρίου και Κυριακίδου
Πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη δύο πτητικά μέσα (pic)
Οι Δημοκρατικοί αναζητούν και νέο υποψήφιο αντιπρόεδρο-Οι εννέα που μπαίνουν στην κούρσα
Δριμεία επίθεση Συζύγων και Τέκνων Αγνοουμένων κατά Φειδία-«Εισπράξαμε ειρωνεία και χλευασμό, περιμένουμε απολογία»
Πρόεδρος για διορισμό Επιτρόπου στην Κομισιόν: Συζητάμε για συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια με την Ούρσουλα
Ν. Χριστοδουλίδης: Έχουν ληφθεί αποφάσεις, το έργο τερματικού σταθμού στο Βασιλικό θα υλοποιηθεί
Καλύτερα αποτελέσματα στους μέσους όρους στις Παγκύπριες-Εν αναμονή ανακοινώσεων για θεματοθέτες
Επανήλθε ο ΠτΔ για την προαναγγελία τολμηρών αποφάσεων για Κυπριακό-«Δεν χαρίζω σπιθαμή κατεχόμενης γης»
Καμάλα Χάρις vs Ντόναλντ Τραμπ-Θα μπορέσει η Εισαγγελέας να τον νικήσει, τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις