Όχι Δικαστηρίου για να κατατεθεί η κατάθεση του προσώπου που ενέπλεξε άλλο πρόσωπο στην υπόθεση του Θανάση

Σε εξέλιξη βρίσκεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η θανατική ανάκριση για τον Θανάση Νικολάου. Κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, η θανατική ανακρίτρια Ντόρια Βαρωσιότου, απέρριψε το αίτημα της οικογένειας, για να κλητευθεί ως μάρτυρας η ιατροδικαστής Ελπίδας Σπανουδάκη.

Η θανατική ανακρίτρια, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη ιατροδικαστής δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και πως η μαρτυρία της θα ήταν ουδόλως θεωρητική.

Σε σχέση με το δεύτερο αίτημα της οικογένειας, για να κλητευθεί ο υπαστυνόμος Μελής Αντωνίου, ο οποίος προΐστατο της τελευταίας αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου, η θανατική ανακρίτρια ζήτησε την άποψη των δύο πλευρών, με την εκπρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα, να αναφέρει πως εάν η οικογένεια θεωρεί σωστό να κληθεί ο υπαστυνόμος, η ίδια δεν έχει οποιαδήποτε ένσταση.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε, μετά τις πληροφορίες που έφθασαν ενώπιον της οικογένειας, ότι πρόσωπο έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, λέγοντας πως άλλο πρόσωπο του ομολόγησε πως ο ίδιος μαζί με άλλα πρόσωπα, χτύπησαν και σκότωσαν τον Θανάση. Ωστόσο, η οικογένεια δεν είχε ενημέρωση από την Αστυνομία, ενώ ούτε η πλευρά της Εισαγγελίας ενημέρωσε σχετικά το Δικαστήριο.

Η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, Ξένια Ξενοφώντος, ανέφερε πως για το εν λόγω αίτημα της οικογένειας, ενημερώθηκε ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Το Δικαστήριο, στην απόφαση του, ανέφερε πως το αίτημα της οικογένειας να επανακλητευθεί ο αστυνομικός Μελής Αντωνίου απορρίπτεται, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως μετά την έκδοση του πορίσματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν νομικά μέτρα.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό