Όχι Δικαστηρίου για να κατατεθεί η κατάθεση του προσώπου που ενέπλεξε άλλο πρόσωπο στην υπόθεση του Θανάση

Σε εξέλιξη βρίσκεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η θανατική ανάκριση για τον Θανάση Νικολάου. Κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, η θανατική ανακρίτρια Ντόρια Βαρωσιότου, απέρριψε το αίτημα της οικογένειας, για να κλητευθεί ως μάρτυρας η ιατροδικαστής Ελπίδας Σπανουδάκη.

Η θανατική ανακρίτρια, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη ιατροδικαστής δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και πως η μαρτυρία της θα ήταν ουδόλως θεωρητική.

Σε σχέση με το δεύτερο αίτημα της οικογένειας, για να κλητευθεί ο υπαστυνόμος Μελής Αντωνίου, ο οποίος προΐστατο της τελευταίας αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου, η θανατική ανακρίτρια ζήτησε την άποψη των δύο πλευρών, με την εκπρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα, να αναφέρει πως εάν η οικογένεια θεωρεί σωστό να κληθεί ο υπαστυνόμος, η ίδια δεν έχει οποιαδήποτε ένσταση.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε, μετά τις πληροφορίες που έφθασαν ενώπιον της οικογένειας, ότι πρόσωπο έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, λέγοντας πως άλλο πρόσωπο του ομολόγησε πως ο ίδιος μαζί με άλλα πρόσωπα, χτύπησαν και σκότωσαν τον Θανάση. Ωστόσο, η οικογένεια δεν είχε ενημέρωση από την Αστυνομία, ενώ ούτε η πλευρά της Εισαγγελίας ενημέρωσε σχετικά το Δικαστήριο.

Η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, Ξένια Ξενοφώντος, ανέφερε πως για το εν λόγω αίτημα της οικογένειας, ενημερώθηκε ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Το Δικαστήριο, στην απόφαση του, ανέφερε πως το αίτημα της οικογένειας να επανακλητευθεί ο αστυνομικός Μελής Αντωνίου απορρίπτεται, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως μετά την έκδοση του πορίσματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν νομικά μέτρα.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε