Κατονομάστηκε στις Αρχές το πρόσωπο που ισχυρίστηκε εμπλοκή στην υπόθεση Θανάση-Πριν ενάμιση μήνα η κατάθεση

Με αποκαλύψεις άρχισε η ακροαματική διαδικασία στην θανατική ανάκριση του Θανάση Νικολάου, με τους δικηγόρους της οικογένειας να αναφέρονται σε εξελίξεις που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό, με κατάθεση που λήφθηκε από την Αστυνομία από συγκεκριμένο πρόσωπο.

Όπως αναφέρθηκε από τους δικηγόρους της οικογένειας του 26χρονου Εθνοφρουρού, ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχει κατάθεση από συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο ισχυρίστηκε πως άλλο πρόσωπο, του ισχυρίστηκε πως αυτός μαζί με άλλα πρόσωπα, χτύπησαν και σκότωσαν τον Θανάση.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, εξέφρασε την πρόθεση να μιλήσει στην Αστυνομία, ανακριτές της οποίας του έλαβαν κατάθεση περίπου το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2024, κατά την οποία αναφέρθηκε στα όσα του είπε το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο και κατονόμασε. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το εν λόγω πρόσωπο αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, στη βάση των όσων ισχυρίστηκε το δεύτερο πρόσωπο, ενώ για την κατάθεση του, ενημερώθηκε σχετικά και η Νομική Υπηρεσία.

Μετά τη λήψη της συγκεκριμένης κατάθεσης, όπως μας αναφέρθηκε, έγιναν κάποιες ενέργειες από πλευράς ανακριτών, οι οποίες δεν μπορούν να γνωστοποιηθούν, ωστόσο για τις εξελίξεις δεν ενημερώθηκε επίσημα η οικογένεια από την Αστυνομία, ούτε και θανατική ανακρίτρια, δεδομένου πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία. Σημειώνεται, πως μετά την κατάθεση, διεξήχθη κανονικά η επόμενη προγραμματισμένη διαδικασία, χωρίς να αναφερθεί οτιδήποτε, πράγμα το οποίο συνέβη στη σημερινή διαδικασία.

Η εξέλιξη αυτή γνωστοποιήθηκε στην θανατική ανακρίτρια από τους δικηγόρους της οικογένειας, οι οποίοι ωστόσο δεν αποκάλυψαν περαιτέρω στοιχεία, ως προς το τι ανέφερε το συγκεκριμένο πρόσωπο στην κατάθεση του, αλλά ούτε και για την ταυτότητα του, για ευνόητους λόγους.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, που διεξάγεται σε υψηλούς τόνους, αντεξετάζεται η μάρτυρας, Δήμητρα Καραγιάννη, από την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία δέχθηκε κατ΄ επανάληψη παρατηρήσεις από το Δικαστήριο, αναφορικά με τις ερωτήσεις και τα σχόλια της, καθώς και για τον τόνο της φωνής της.

Μετά την ολοκλήρωση της αντεξέτασης, αναμένεται να τεθούν εκ νέου ενώπιον της θανατικής ανακρίτριας οι εξελίξεις σε σχέση με την κατάθεση που λήφθηκε από την Αστυνομία, με τους δικηγόρους της οικογένειας να προαναγγέλλουν πως αναμένεται να ζητήσουν όπως επανακληθεί ο υπαστυνόμος Μελης Αντωνίου, προκειμένου να αναφερθεί στις νέες έρευνες. Σημειώνεται, ότι ο κ. Αντωνίου, ήταν ο επικεφαλής των ερευνών που διεξήχθησαν μετά το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, το οποίο κατέληξε πως εν τέλει ο Θανάσης Νικολάου δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε, όπως επέμενε για όλα αυτά τα χρόνια η Αστυνομία.

Σημειώνεται επίσης, πως στα πλαίσια της θανατικής ανάκρισης, η πλευρά της Εισαγγελίας, αμφισβητεί τόσο το πόρισμα όσο και τις θέσεις της οικογένειας που επιμένουν πως ο 26χρονος εθνοφρουρός δολοφονήθηκε.

Σε ότι αφορά την νέα κατάθεση που λήφθηκε, η πλευρά της οικογένειας θα ζητήσει ενημέρωση τόσο για το περιεχόμενο της, όσο και για τις ενέργειες που έγιναν, καθώς και για τους λόγους που δεν ενημερώθηκε σχετικά το Δικαστήριο, δεδομένου της σοβαρότητας των ισχυρισμών του συγκεκριμένου προσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύψεις στη θανατική ανάκριση του Θανάση-Πρόσωπο ομολόγησε σε άλλο την εμπλοκή του

H επίσημη τοποθέτηση της Αστυνομίας

Την αναφορά της δικηγόρου της οικογένειας κλήθηκε να σχολιάσει στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οτιδήποτε.

«Σε σχέση με την αναφορά για μαρτυρία και δεδομένου ότι υπάρχει μια διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε οτιδήποτε», είπε ο κ. Ανδρέου.

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα