Καλεί σε συμμόρφωση η Πυροσβεστική μετά την έκρηξη από φιάλη υγραερίου σε οικία στην Έγκωμη

Ως απαραίτητη, καθώς και σωτήρια, αναδεικνύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου τη συμμόρφωση ιδιοκτητών ακινήτων τους όρους που η Υπηρεσία πριν ή μετά την κατασκευή οποιουδήποτε υποστατικού, ώστε να αποφεύγονται συμβάντα με καταστροφικές συνέπειες, όπως η πρόσφατη έκρηξη από φιάλη υγραερίου σε οικία στην Έγκωμη. Σε ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να ακολουθεί τις νόμιμες κρατικές διαδικασίες εξασφάλισης αδειών κατασκευής και λειτουργίας υποστατικών.

Εξηγεί ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε νεοαναγειρόμενης οικοδομής, ο ιδιοκτήτης οφείλει να αιτείται την εξασφάλιση άδειας οικοδομής στην εκάστη αρμόδια αρχή (Δήμων, Επαρχιακών Διοικήσεων και Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως), με κατάθεση των ανάλογων αρχιτεκτονικών σχεδίων, οπόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατόπιν αιτήματος των εμπλεκόμενων αρμόδιων Υπηρεσιών θα εκφέρει απόψεις σε θέματα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας.

Επίσης, σημειώνει ότι σε περίπτωση οποιωνδήποτε προσθηκομετατροπών ή αλλαγής χρήσης σε υφιστάμενα υποστατικά, ο ιδιοκτήτης επίσης οφείλει να καταθέσει τα ανάλογα αρχιτεκτονικά σχέδια με τις αλλαγές, στις αρμόδιες αρχές και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατόπιν νέου αιτήματος των πιο πάνω Υπηρεσιών, να εκφέρει εκ νέου, ως Συμβουλευτική Αρχή, τις απόψεις της σε θέματα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας.

«Η πιθανή μη συμμόρφωση του ιδιοκτήτη στους όρους που τέθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν ή μετά την κατασκευή οποιουδήποτε υποστατικού, μπορεί να επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στους ενοίκους, σε περίπτωση πυρκαγιάς», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Καλείται το κοινό «να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις συμβουλευτικές απόψεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε θέματα πυρασφάλειας, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια των ενοίκων του, σε περίπτωση πυρκαγιάς».

Δειτε Επισης

Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές πίσω από τη φωτιά σε όχημα στη Λάρνακα-Εντοπίστηκαν ίχνη εύφλεκτης ύλης
Ένοχος ο Αρχιλοχίας για τον θάνατο του Γιαννιού, καταπέλτης η απόφαση-«Τον κράταγε και του φώναζε ξύπνα»
Πυκνή ομίχλη στον αυτοκινητόδρομο
Πήγαν να πουλήσουν λουλούδια σε 26χρονο στην Αγία Νάπα και τον ξάφρισαν
Έπιασαν 42χρονο να κλέβει μεταλλικά εξαρτήματα οχημάτων-Χειροπέδες σε τρεις
Στις φλόγες όχημα 33χρονης έξω από κατοικία στη Λάρνακα
Συνελήφθη 24χρονος που έκλεψε λεφτά από δοχείο φιλοδωρημάτων σε ταχυφαγείο
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός διπλοκάμπινου σκόρπισε τρόμο στον αυτοκινητόδρομο-Κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση
Βρήκε κρυμμένο κλειδί, μπήκε σε σπίτι και άρπαξε τρία κινητά-Δύο συλλήψεις νεαρών στην Πάφο
Εξαφανίστηκε 86χρονος από την οικία του στην Πάφο-Αγνοείται για τρεις μέρες