Καταγγελία για ξυλοδαρμό κρατούμενου από δεσμοφύλακες μετά από απόπειρα αυτοκτονίας-«Δεν τον μετέφεραν στον ιατρό»

Σε άμεση καταγγελία στην Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχώρησε δικηγόρος κρατούμενου, ο οποίος φέρεται να χτυπήθηκε από δεσμοφύλακες, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ εντός των επόμενων ωρών, αναμένεται να γίνει επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία και να ενημερωθεί σχετικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιηθεί στο δικηγόρο του κρατούμενου, Ευστάθιο Ευσταθίου, ώστε να ενημερωθεί η οικογένεια του, ο οποίος έλαβε γνώση των γεγονότων το απόγευμα της Κυριακής, όχι όμως από τη Διεύθυνση των Φυλακών ή τον πελάτη του, αφού του απαγορεύτηκε η επικοινωνία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Ευστάθιο Ευσταθίου, όταν ενημερώθηκε πως ο πελάτης του αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και φαίνεται πως είναι χτυπημένος, επικοινώνησε ο ίδιος με τις Φυλακές, ζητώντας ενημέρωση και όπως επιτραπεί στον πελάτη του, να έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους του.

Όπως αναφέρει ο κ. Ευσταθίου, από ενημέρωση που έτυχε, ο πελάτης του την περασμένη Παρασκευή, φαίνεται να «επιχείρησε να αυτοκτονήσει, καταναλώνοντας φάρμακα και προσπαθώντας να κοπεί με το ξυραφάκι, ωστόσο έγινε αντιληπτός από δεσμοφύλακες. Στη συνέχεια, δύο μέλη του προσωπικού, φαίνεται να τον χτύπησαν και μάλιστα υπάρχει ενημέρωση πως φέρει εμφανή τραύματα».

Μετά το περιστατικό, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, ο υπόδικος, με οδηγίες της Ανώτερης Λειτουργού μεταφέρθηκε στο Φρουραρχείο, ενώ δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να εξεταστεί ιατρό και ψυχίατρο. Περαιτέρω, σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, πρόκειται για πρόσωπο που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής λόγω ιστορικού, εξού και είχε αποστείλει, πριν το περιστατικό, σχετική επιστολή στη Διεύθυνση των Φυλακών.

Όπως αναφέρει ο κ. Ευσταθίου, «από την Παρασκευή ο πελάτης μου δεν εξετάστηκε από ιατρούς και ζήτησα σήμερα όπως εξεταστεί άμεσα από ιατρό. Έχω ενημερωθεί πως τον ανάγκασαν να υπογράψει σχετικό έγγραφο, που να λέει πως χτυπήθηκε μόνος του και όχι από δεσμοφύλακες, ενώ από την Παρασκευή κρατείται στο Φρουραρχείο. Δεν τον μετέφεραν στον ιατρό αλλά τον έριξαν σε ένα κελί μέχρι να επουλωθούν οι πληγές του».

Ο κ. Ευσταθίου, αναφέρει πως προχώρησε ήδη σε καταγγελία στην Επίτροπο Διοικήσεως, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία, ζητώντας σχετική έρευνα, στα πλαίσια της οποίας να παραληφθεί και το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Επίσης, ο κ. Ευσταθίου αναφέρει πως αναμένεται να ενημερωθεί σχετικά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, υποδεικνύοντας πως πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό.

«Σε θέματα κακοποίησης και κακομεταχείρισης ανθρώπων, οποίοι και εάν είναι και όπου και αν βρίσκονται, δεν υπάρχει δικαιολογία ούτε δισταγμός. Επομένως θα καταγγελθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι φυσικοί αυτουργοί και αυτοί που έκλεισαν τα μάτια», ανέφερε ο κ. Ευσταθίου.

Δειτε Επισης

Βελτιωμένη η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς στη Λεμεσό
Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε περιφραγμένο Αρχαιολογικό χώρο στην Πάφο
Μπαλάκι η υπόθεση της παιδοκόμου-Πήρε πίσω τον φάκελο η Αστυνομία και τον στέλνει ξανά στην Εισαγγελία
Μοιράστηκαν 65.000 μερίδες φαγητού σε 60 οικογένειες σε τέσσερα χρόνια-Η πρωτοποριακή δράση SaveOurFood
Τι είχες... Πάσχα μου, τι είχα πάντα-Κροτίδες, οχληρία, κλοπές και ένα νομοσχέδιο για λαμπρατζιές στα συρτάρια
Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στη Λεμεσό-Σε κινητοποίηση Πυροσβεστική και Τμήμα Δασών
Σύλληψη δυο προσώπων για κλοπές-Εντοπίστηκαν στην κατοχή τους κλοπιμαία
Χειροπέδες σε 16χρονο στη Λάρνακα-Απείλησε με μαχαίρι τουρίστες λόγω της καταγωγής τους
Καταγγέλλει απειλές κατά της ζωής του ο Βέργας-Μετέβη στην Αστυνομία
Επίθεση Ελεγκτή σε Εισαγγελία για τα περί ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Επεξεργάζονται σχέδιο εξόντωσης μου»