Στα σκαριά αγορά 113 οχημάτων από την Κυβέρνηση-Αγοράζει 60 4Χ4, αλλάζουν οχήματα κι έξι πρεσβείες

Την αποδέσμευση κονδυλιού ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, για εκσυγχρονισμό του στόλου οχημάτων της Κυβέρνησης, ζητά από την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, μέσω του Υπουργείου Μεταφορών.

Συγκεκριμένα το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών για να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος αγοράς υπηρεσιακών οχημάτων, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σχετική αποδέσμευση του κονδυλίου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, μετά από σχετική σημείωση που περιλήφθηκε στον Προϋπολογισμό 2024.

Σημειώνεται πως η κατανομή των πιστώσεων της υποομάδας δαπανών για οχήματα, γίνεται με βάση τις πρόνοιες των περί Υπηρεσιακών Οχημάτων του Κρατικού και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα Κανονισμών, που προβλέπει ότι, η αγορά υπηρεσιακών οχημάτων διενεργείται βάσει προγράμματος, το οποίο καταρτίζεται από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών .

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που παρουσιάζεται στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η οποία θα εξετάσει το θέμα, κατά το 2024 θα παραληφθούν 114 οχήματα και από τις πιστώσεις που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2024 θα δαπανηθεί ποσό συνολικού ύψους €3.464.834.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται η αγορά οκτώ λεωφορείων με αναπηρικές θέσεις, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες των ειδικών σχολείων. Για αυτά τα οκτώ λεωφορεία, θα δαπανηθεί ποσό 728 χιλιάδων ευρώ.

Επιπλέον η Κυβέρνηση θα προχωρήσει με την αγορά εξήντα οχημάτων παντός εδάφους, δηλαδή 4Χ4 για τις ανάγκες διαφόρων τμημάτων και υπηρεσιών. Για τα εξήντα οχήματα 4Χ4, προυπολογίζεται ότι θα δαπανηθεί ποσό ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον η Κυβέρνηση προγραμματίζει την αγορά 35 μικρών βαν οχημάτων, με κ΄στος 649 χιλιάδες ευρώ, έξι μεγάλων οχημάτων βαν για τις ανάγκες διαφόρων συνεργείων, με κόστος 164 χιλιάδες ευρώ και πέντε ηλεκτρικών βαν οχημάτων για τις ανάγκες του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

Αλλάζουν οχήματα και έξι πρεσβείες

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εξωτερικών, με επιστολή του προς τη Βουλή, ζητά την αποδέσμευση κονδυλιού ύψους 350 χιλιάδων ευρώ, για την αγορά αυτοκινήτων σε έξι διπλωματικές αποστολές της Κύπρου στο Εξωτερικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, το ένα όχημα προορίζεται για τη νέα διπλωματική αποστολή της Κύπρου στο Μπαχρέιν, ενώ τα υπόλοιπα πέντε, αφορούν αντικατάσταση παλαιών αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών, επιθυμεί να αντικαταστήσει το όχημα της πρεσβείας της Κύπρου στην Καμπέρα της Αυστραλίας, το οποίο είναι δεκαπέντε ετών, στο Πεκίνο που είναι 13 ετών, στη Στοκχόλμη που είναι 14 ετών, στο Ελσίνκι που είναι 13 ετών και στο Νέο Δελχί, που είναι δέκα ετών.

Τόσο το κονδύλι ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ που ζητά το Υπουργείο Μεταφορών όσο και αυτό των 350 χιλιάδων ευρώ του Υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται να εξετασθούν στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, την ερχόμενη Δευτέρα.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη