Το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν από το αεροδρόμιο Αντόνοφ-«Θα υπάρξει νίκη για την Ουκρανία»

Μήνυμα ενότητας από το αεροδρόμιο Αντόνοφ λίγο έξω από το Κίεβο, το σημείο όπου ξεκίνησε ο πόλεμος πριν από δύο χρόνια έστειλαν η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κροο, η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι και ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι «αυτό το αεροδρόμιο δεν είναι μόνο σύμβολο αντίστασης. Είναι επίσης σύμβολο της βιομηχανίας σας. Ήταν το σπίτι του μεγαλύτερου αεροπλάνου του κόσμου: του Mriya - το όνειρο. Πριν από δύο χρόνια, οι Ρώσοι κατέστρεψαν το αεροπλάνο. Αλλά δεν μπορούσαν να καταστρέψουν το όνειρο».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν διεμήνυσε ότι «θα υπάρξει νίκη για την Ουκρανία. Θα υπάρξει ειρήνη και ευημερία και θα υπάρχει Ευρώπη».

«Το Κίεβο στάθηκε δυνατό. Το θάρρος σας στάθηκε εμπόδιο στον Πούτιν», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής και υπογράμμισε ότι η Ευρώπη θα συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί « με περισσότερη οικονομική στήριξη, περισσότερα πυρομαχικά, περισσότερη εκπαίδευση για τα στρατεύματά σας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βοστώνη-Έξι τραυματίες
Θανατική ποινή για τον Λουίτζι Μαντζιόνε ζητά η Γενική Εισαγγελέας των ΗΠΑ
Η Κομισιόν σχεδιάζει να κάνει «ευρωπαϊκό FBI» τη Europol και να ενισχύσει τον ρόλο της Frontex
Η Μάνταλεϊ ήταν η «πόλη του χρυσού» στη Μιανμάρ-Πλέον κυριαρχεί η μυρωδιά του θανάτου
Εν ψυχρώ δολοφονία 21χρονης φοιτήτριας στην Ιταλία-Δράστης 27χρονος συμφοιτητής της
ΒΙΝΤΕΟ: Τεράστια πυρκαγιά έπειτα από έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου στη Μαλαισία
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην πόλη Ναγκόγια, επτά οι τραυματίες
Δασμό 20% στις εισαγωγές προτείνουν συνεργάτες του Τραμπ-Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός για ηφαίστειο στην Ισλανδία-Ρέει μάγμα, πιθανή ηφαιστειακή έκρηξη
Η Ευρώπη σε νέα εποχή-Γαλλία και Γερμανία πρωταγωνιστούν στον στρατιωτικό επανεξοπλισμό