Εκδήλωση μνήμης για τον Σπύρο Κυπριανού στην Πάφο

Εκδήλωση μνήμης για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού διοργανώθηκε το Σάββατο στην Πάφο, με την ευκαιρία της μετεγκατάστασης της προτομής του από την Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού στον χώρο απέναντι από την είσοδο του Πολυχώρου «Αττικόν». Για «υπέρμαχο των δικαιωμάτων του λαού και της χώρας» και «προασπιστή της Δημοκρατίας» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ενώ ο Μάρκος Κυπριανού ανέφερε ότι ο πατέρας του αφιέρωσε όλη την ζωή του για την Κύπρο, την επανένωση και την απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα.

«Η απόδοση τιμής στις ηγετικές προσωπικότητες που με το έργο και την προσφορά τους στην πατρίδα συνέδεσαν άρρητα το όνομα της με την πορεία τους, υπερβαίνει σε σημασία την εκπλήρωση μιας τυπικής υποχρέωσης» είπε ο κ. Φαίδωνος, για να προσθέσει ότι ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού «θα κριθεί, όπως οι πάντες, από την γραφίδα των ιστορικών».

Ανέφερε πως το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να στηθεί η προτομή του το 2011 στην οδό Σπύρου Κυπριανού, ενώ το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πρόσφατα την μετεγκατάστασή της στο αναπλασμένο ιστορικό κέντρο της Πάφου.  

«Με την σεμνή αυτή εκδήλωση μνήμης και τιμής η Τοπική Αρχή της Πάφου ανανεώνει την αναγνώριση και την εκτίμηση της προς τον Σπύρο Κυπριανού», συμπλήρωσε. Έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που «υπηρέτησε με αγάπη και πάθος την πατρίδα και συνέβαλε ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να ξαναβρεί το κράτος τα πόδια του μετά την καταστροφή του 1974».

Ο γιός του Σπύρου Κυπριανού, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Υπουργός, Μάρκος Κυπριανού ευχαρίστησε για την εκδήλωση τιμής προς τον πατέρα του και αναφέρθηκε στα έργα ανάπτυξης που έγιναν στην επαρχία Πάφου επί της προεδρίας Κυπριανού. «Εκδηλώσεις σαν την σημερινή όχι μόνο τιμούν και αναγνωρίζουν την προσφορά του έργου του Σπύρου Κυπριανού αλλά μας θυμίζουν ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα», κατέληξε. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για μεταναστευτικές ροές-«Είμαστε στα όρια μας»
Συγχαρητήρια Κύπρου στο νέο Πρωθυπουργό του Κουβέιτ για τον διορισμό του
Με μήνυμα, «ρίξε πράσινο στο μαύρο» ρίχνονται στη μάχη των Ευρωεκλογών οι Οικολογοι
Στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων κρατών ΕΕ συμμετέχει η Α. Δημητρίου
Επίθεση Ελεγκτή σε Εισαγγελία για τα περί ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Επεξεργάζονται σχέδιο εξόντωσης μου»
Η προϊστορία συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων στις Ευρωεκλογές και οι εκτιμήσεις για την 9η Ιουνίου
Επενδύει στους υποψήφιούς της για επίτευξη των στόχων των Ευρωεκλογών η ΔΗΠΑ
Γ. Νικολέττος στον REPORTER: Θα μετατρέψουμε την ανομοιογένεια σε πλεονέκτημα και προοπτική
Απαντά στον Στεφάνου ο ΔΗΣΥ για την πράσινη φορολογία-«Ας δεσμευτεί να στηρίξει την πρότασή μας»
Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του