Στο κελί δύο πρόσωπα για υπόθεση άφιξης μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο-Πλήρωσαν 2.500 δολάρια

Διάταγμα προσωποκράτησης 6 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου το Σάββατο εναντίον δύο ανδρών, ηλικίας 19 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Στηβ Θεοδούλου, «χθες στη 13:20 το μεσημέρι εντοπίστηκαν νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο 2 πλοιάρια τα οποία μετέφεραν παράτυπους μετανάστες». 

Σημειώνεται πως στο πρώτο πλοιάριο επέβαιναν 30 μετανάστες (13 άνδρες, 6 γυναίκες  και 11 παιδιά) και στο δεύτερο πλοιάριο επέβαιναν 117 μετανάστες (92 άνδρες, 8 γυναίκες και 17 παιδιά). Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Μαρίνα Αγίας Νάπας και αφού καταγράφηκαν τα στοιχεία τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα. 

Ο κ. Θεοδούλου πρόσθεσε πως ανακρινόμενοι οι μετανάστες, ανέφεραν ότι ξεκίνησαν στις 22 Φεβρουαρίου από την Τρίπολη του Λιβάνου, αφού πλήρωσαν το ποσό των 2.500 δολαρίων Αμερικής ο καθένας, σε άγνωστο άτομο.

Από τις ανακρίσεις, πρόσθεσε, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 19χρονου και 21χρονου ότι «ήταν οι πλοηγοί των πλοιαρίων και συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα».

Σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης τους για περίοδο 6 ημερών. Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυκνή ομίχλη στον αυτοκινητόδρομο
Πήγαν να πουλήσουν λουλούδια σε 26χρονο στην Αγία Νάπα και τον ξάφρισαν
Έπιασαν 42χρονο να κλέβει μεταλλικά εξαρτήματα οχημάτων-Χειροπέδες σε τρεις
Στις φλόγες όχημα 33χρονης έξω από κατοικία στη Λάρνακα
Συνελήφθη 24χρονος που έκλεψε λεφτά από δοχείο φιλοδωρημάτων σε ταχυφαγείο
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός διπλοκάμπινου σκόρπισε τρόμο στον αυτοκινητόδρομο-Κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση
Βρήκε κρυμμένο κλειδί, μπήκε σε σπίτι και άρπαξε τρία κινητά-Δύο συλλήψεις νεαρών στην Πάφο
Εξαφανίστηκε 86χρονος από την οικία του στην Πάφο-Αγνοείται για τρεις μέρες
Έτοιμη για την επιστροφή των εκδρομέων η Αστυνομία-Συστάσεις στους οδηγούς
Κατέβηκε σε περίπτερο στην Έγκωμη και άφησε τα κλειδιά στη μίζα του οχήματος-Άγνωστοι το άρπαξαν και εξαφανίστηκαν