Παράταση Δήλωσης Εισοδήματος Εταιρείας και Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών

Την παράταση μέχρι την 30η Νοεμβρίου του 2024 της ημερομηνίας υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Εταιρείας και του Συνοπτικού Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών για το έτος 2022, μόνο για τις εταιρείες που έχουν υποχρέωση να υποβάλουν τον Συνοπτικό Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών για το έτος 2022, ανακοίνωσε το Τμήμα Φορολογίας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση, το Τμήμα Φορολογίας αναφέρει ότι σύμφωνα με την παράγραφο 2 της Κ.Δ.Π. 59/2024, παρατείνεται μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2024  η ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Εταιρείας για το φορολογικό έτος 2022 από πρόσωπο το οποίο, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 33(10) του περί Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμου του 2002, όπως έχει τροποποιηθεί (Ν118(I)/2002), έχει υποχρέωση υποβολής Συνοπτικού Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών.

Αναφέρει επίσης ότι παρατείνεται μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2024 και η ημερομηνία υποβολής του συνοπτικού Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών (σύμφωνα με τη παράγραφο 5(α) της Κ.Δ.Π. 314/2022), για το έτος 2022.

Προσθέτει ότι ο συνοπτικός Πίνακας υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της Πύλης Φορολογούμενων Tax For All (TFA) και θα είναι διαθέσιμος εντός των επόμενων εβδομάδων οπότε και θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Το Τμήμα Φορολογίας αναφέρει πως για πληροφορίες όσον αφορά τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον Συνοπτικό Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών, οι ενδιαφερόμενοι να συμβουλεύονται την ιστοσελίδα του Τμήματος, ενότητα Συχνές Ερωτήσεις - Transfer Pricing.

Αναφέρει επίσης ότι, σύμφωνα με το άρθρο 50Ζ του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων Νόμου, σε περίπτωση μη υποβολής Συνοπτικού Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία (30/11/2024) επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους πεντακοσίων ευρώ (€500).

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»