Σε τροχιά υλοποίησης η παραχώρηση ΑΜΚΑ στους Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα

Στην Αθήνα βρίσκεται η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου όπου και συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη ενώ συμμετείχε και σε ανοιχτή συζήτηση με φοιτητές της Πρωτοπορίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Γεωργιάδη βρέθηκε η εντατικοποίηση των προσπαθειών προκειμένου οι φοιτητές/φοιτήτριές μας να αποκτήσουν πρόσβαση σε ενδονοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το αίτημά μας για παραχώρηση ΑΜΚΑ βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης. Η κ. Δημητρίου τόνισε τη σημαντικότητα του ζητήματος τόσο για τους φοιτητές όσο και για τις οικογένειες τους που βρίσκονται μακριά και ανησυχούν ενώ ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιάδη για τη βούληση που έχει επιδείξει προς επίτευξη θετικών εξελίξεων γύρω από το θέμα που υπήρξε και αίτημα των φοιτητών. Με τον κ. Γεωργιάδη συζητήθηκαν επιπρόσθετα και θέματα που άπτονται του συντονισμού και της συνεργασίας αναφορικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Στη συνάντησή με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα λόγω των συρράξεων στην περιοχή αλλά και των ευρύτερων γεωπολιτικών αναταράξεων. Αυτό που από κοινού επισημάνθηκε ήταν η ανάγκη για χάραξη μακρόπνοης τουριστικής στρατηγικής, η οποία να διασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη και ανθεκτικότητα της τουριστικής βιομηχανίας, μέσα και από τη συνεχή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Σημειώνεται επίσης ότι η κ. Δημητρίου συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση με τους φοιτητές και φοιτήτριες μας της Πρωτοπορίας, όπου τέθηκαν επί τάπητος μέσα σε πνεύμα εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους σήμερα.

Άλλωστε όπως και η ίδια η κ. Δημητρίου σημείωσε μεταξύ άλλων, η φωνή του κάθε φοιτητή και της κάθε φοιτήτριας αποτελεί όχημα για την προώθηση δικαιωμάτων και ιδεών και για τη διαφύλαξη των δημοκρατικών αξιών που απειλούνται από τον άκρατο λαϊκισμό.

Προς την επίτευξη αυτών των σκοπών, και προτάσσοντας τη θέση ότι οι φοιτητές αντανακλούν το αποτύπωμα της χώρας μας στο εξωτερικό και άρα θα πρέπει η φωνή τους να ακούγεται δυνατά και καθαρά στην Ευρώπη, η κ. Δημητρίου κάλεσε τις νέες και τους νέους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους για να δυναμώσουν τη φωνή της Κύπρου μας.

Τέλος η κ. Δημητρίου σήμερα το βράδυ θα παραβρεθεί σε συνεστίαση την οποία παραθέτει ο ΔΗΣΥ Ελλάδος.

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»