Παραλήφθηκαν 8,000 τόνοι αποβλήτων σε ένα χρόνο από τα Πράσινα Σημεία Λευκωσίας

Θετικός είναι ο απολογισμός για το 2023 όσο αφορά την παραλαβή αποβλήτων από τα Πράσινα Σημεία Λευκωσίας, καθώς σημειώθηκαν πάνω από 100 χιλιάδες επισκέψεις πολιτών.

Συγκεκριμένα, με βάση τα αναλυτικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, συλλέχθηκαν συνολικά περίπου 8 χιλιάδες τόνοι αποβλήτων εκ των οποίων το 68%, δηλαδή οι 5.500 τόνοι, αφορούσαν κλαδέματα.

Οι υπόλοιποι 1,000 τόνοι αφορούν ογκώδη απόβλητα όπως έπιπλα στρώματα και χαλιά, ενώ άλλα είδη αποβλήτων, που συλλέχθηκαν είναι ηλεκτρινές συσκευές, ξυλεία, σίδερο και άλλα.

Στο μεταξύ, από τα Πράσινα Σημεία Λευκωσίας, το Πράσινο Σημείο Στροβόλου είναι αυτό που δέχτηκε τον μεγαλύτερο όγκο αποβλήτων (55%). Ακολουθεί η Αλάμπρα με 15% και οι Εργάτες με 14%.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των Πράσινων Σημείων έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η ανεξέλεγκτη και παράνομη διάθεση αποβλήτων, να προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια υγεία. Ταυτόχρονα, εφαρμόζεται η ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και  εξοικονομούνται φυσικοί πόροι για τις μελλοντικές γενιές.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι δηλώσεις εισοδήματος εταιρείας-αυτοεργοδοτουμένων
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επαναπατρισμό 55 Κυπρίων-Τρεις συνοδοί ασθενών στην Ιορδανία
Παράνομη απόρριψη αποβλήτων σε κρατικό δάσος στο Πελένδρι (pics)
Μεταφορές αιτήσεων φοιτητικής χορηγίας με κασόνια και καταβολή σε μη δικαιούχους-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής
Αδυναμίες στον έλεγχο των δαπανών από το Υφυπουργείο Έρευνας διαπιστώνει η Ελεγκτική
Αυτές είναι οι λύσεις του γραπτού των Νέων Ελληνικών των Παγκυπρίων Εξετάσεων (pics)
Βέτο σε μέλη ΔΣ δημόσιου οργανισμού να διεκδικήσουν θέση Γενικού Διευθυντή θέλει να βάλει η Βουλή
Με τις ίδιες προϋποθέσεις του ανεργιακού το κατά χάριν επίδομα σε γονείς παιδιών με σοβαρές ασθένειες
Μετά τον Ασπρόκρεμμο, μεγάλη ανησυχία και για το Κούρη-Τραγική η κατάσταση σε όλα τα φράγματα
Ικανοποίηση ΕΟΑ για πολύ μεγάλες ποσότητες νερού σε γεώτρηση στην Αγ. Μαρίνα Χρυσοχούς