Τατάρ: Το ψευδοκράτος αναπτύσσεται παρά τα 'εμπάργκο'

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι το ψευδοκράτος «συνεχίζει την ανάπτυξή του παρά το γεγονός ότι είναι μια μη αναγνωρισμένη χώρα υπό 'εμπάργκο'», σε ομιλία του στη "Σύνοδο Σοφών" της 27ης Ευρασιατικής Οικονομικής Συνόδου Κορυφής με θέμα "Από τις κρίσεις στη σταθερότητα: Χτίζοντας έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς", όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Πόστασι», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος παίρνει τη θέση του ως «ισχυρό κράτος» στην περιοχή.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, υποστηρίξε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός», κατά την έκφρασή του, "εκδιώχθηκε υπό την απειλή όπλων από την Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας ήταν ιδρυτικός εταίρος, και υπέστη επιθέσεις από τους Ελληνοκύπριους για πολλά χρόνια".

Είπε ακόμα ότι οι διαπραγματευτικές διαδικασίες που συνεχίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Κύπρο δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα και ότι τώρα ακολουθούν την πολιτική της λύσης «δύο κρατών» και ότι «η 'τδβκ' έχει πάρει τη θέση της ως μέλος-παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών σε αυτή τη διαδικασία».

Εξάλλου, η «Γκιουνές» γράφει ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα γραφεία του δημοσιογραφικού ομίλου «Τουρκουβάζ» στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Τατάρ σε δηλώσεις στις εφημερίδες του ομίλου Sabah και Daily Sabah και σε προγράμματα των τηλεοπτικών καναλιών «A Haber» και «A News» αναφέρθηκε στη στήριξη της Τουρκίας, λέγοντας ότι συνεχίζουν την πολιτική λύσης «δύο κρατών» στη βάση της "κυριαρχικής ισότητας" και του "ισότιμου διεθνούς καθεστώτος".

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη που παρέχει το Αζερμπαϊτζάν σε αυτή τη διαδικασία, και υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να παρέχει κίνητρα στη «νότια Κύπρο», κατά την έκφρασή του, προκειμένου να αποδεχτεί μια λύση "δύο κρατών στη βάση της κυριαρχίας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»