Η αντίδραση του ΥΠΑΝ για τη διαμαρτυρία ΤΕΠΑΚ-«Διαχρονική η στήριξη στα Δημόσια Πανεπιστήμια»

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και η Πολιτεία στηρίζουν έμπρακτα και διαχρονικά τα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου, αποσκοπώντας στη συνεχή ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Ανώτερης Εκπαίδευσης, αναφέρει, σε ανακοίνωση του με αφορμή την εξαγγελθείσα εκδήλωση διαμαρτυρίας της Συντεχνίας Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ (ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ) και της Φοιτητικής Ένωσης ΤΕΠΑΚ (ΦΕΤΕΠΑΚ), η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 13:30, το Υπουργείο.

Σημειώνει ότι οι αναφορές σε περικοπές στους Προϋπολογισμούς των Δημόσιων Πανεπιστημίων ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εφόσον και οι τρεις Προϋπολογισμοί των Δημόσιων Πανεπιστημίων που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο για το 2024 είναι σημαντικά αυξημένοι σε σχέση με τους αντίστοιχους Προϋπολογισμούς του 2023.

Συγκεκριμένα, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου η συνολική Κρατική Χορηγία στον Προϋπολογισμό του 2023 ανερχόταν στα €67,2 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2024 η αντίστοιχη Κρατική Χορηγία, που υποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο και έτυχε έγκρισης  από το Υπουργικό Συμβούλιο, ανέρχεται στα €75,7 εκατ., σημειώνοντας μία πολύ σημαντική αύξηση της τάξης των €8,5 εκατ.

Προσθέτει, παράλληλα, ότι το Κράτος έχει εγκρίνει στο παρελθόν Συμπληρωματικούς Προϋπολογισμούς για το ΤΕΠΑΚ όταν παρουσιάστηκε ανάγκη και το επέτρεπαν οι δημοσιονομικές δυνατότητες του Κράτους.

Αναφέρει, τέλος, ότι πάγια θέση του ΥΠΑΝ είναι ότι η λύση σε οποιαδήποτε προβλήματα δεν είναι τα απεργιακά μέτρα, αλλά η εύρεση διεξόδου μέσω κατάθεσης αιτιολογημένων και τεκμηριωμένων αιτημάτων και διεξαγωγής ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του Κράτους.

Δειτε Επισης

Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»
Ανησυχία ΕΤΕΚ για τις αποκαλύψεις για τις αποθήκες φαρμάκων-Ζητά πρωτοβουλία Προέδρου
Διαβεβαιώσεις Υπουργού Γεωργίας-Προχωρά η ενίσχυση με πτητικά μέσα πυρόσβεσής
Στη διάθεση των νέων στρατεύσιμων η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων-«Η πατρίδα σε καλεί»
Ο ρόλος των μαχητικών που απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι-Κάλυπταν τις θέσεις των αεροσκαφών των ΗΠΑ
Ανανεώθηκε η εγγυητική της Kition Ocean Holdings-Στα €10 εκατομμύρια το ύψος