Στο κελί ο 44χρονος για τις 13 υποθέσεις διαρρήξεων εκκλησιών και κλοπών

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 44χρονου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων στο πλαίσιο διερεύνησης 13 υποθέσεων διαρρήξεων εκκλησιών και κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο διάστημα στην επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τον πατέρα του 16χρονου που ήδη έχει συλληφθεί στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης και τελεί υπό οκταήμερη προσωποκράτηση μαζί με άλλα δύο νεαρά πρόσωπα ηλικίας 20 και 25 ετών. Ο 16χρονος, ο 20χρονος και ο 25χρονος επέβαιναν σε αυτοκίνητο που εντόπισαν να κινείται σε δρόμο της Πάφου την Τρίτη μέλη της Ομάδας "Ζ", που βρίσκονταν σε περιπολία. Το αυτοκίνητο αναζητείτο στο πλαίσιο διερεύνησης των εν λόγω υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται, κατόπιν γραπτής συγκατάθεσης του 44χρονου, διεξήχθη έρευνα στην οικία του, όπου εντοπίστηκε περιουσία για την οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευσή της.

Ανάμεσα στην περιουσία που εντοπίστηκε, είναι και ένας επιστήθιος επίχρυσος σταυρός, ο οποίος αναγνωρίστηκε, ότι κλάπηκε από εκκλησία στην Πάφο.

Στην κατοχή του 25χρονου που τελεί υπό οκταήμερη προσωποκράτηση από την Τετάρτη μετά από σχετική  έρευνα, είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του, διάφορα αντικείμενα όπως, φύλλα χρυσού, κέρματα, ρολόγια και άλλα, για τα οποία δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ακολούθησε έρευνα και στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν και τα τρία πρόσωπα, ο 16χρονος ο 20χρονος και ο 25χρονος, εντός του οποίου εντοπίστηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, μάσκες, κέρματα και άλλα αντικείμενα, για τα οποία δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Τα αδικήματα για τα οποία είναι ύποπτα τα τέσσερα άτομα είναι αυτά της συνωμοσίας για διάπραξη πλημμελήματος και κακουργήματος, διάρρηξης εκκλησιών και κλοπής, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και συμμετοχής τους σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανακρινόμενοι ο 16χρονος, ο 20χρονος και ο 25χρονος φέρονται να ομολόγησαν τη διάπραξη των 13 διαρρήξεων, ενώ συνεχίζονται οι εξετάσεις για το ύψος των χρηματικών ποσών που φέρονται να απέσπασαν. Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό