Χωρίς προϋπολογισμό ημικρατικοί ενώ τελειώνουν και τα δωδεκατημόρια

Τον κίνδυνο να μείνουν απλήρωτοι υπάλληλοι ημικρατικών οργανισμών, αλλά και να μην μπορούν αυτοί οι οργανισμοί να λειτουργήσουν μετά το τέλος Φεβρουαρίου, επεσήμανε τόσο η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, όσο και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Μετά το πέρας της νομοθετική εργασίας της Βουλής, ο κ. Δαμιανού διερωτήθηκε τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση η οποία λέει ότι οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι βραχίονες της κυβερνητικής πολιτικής. Διερωτήθηκε αν θέλει να κλείσει το ΡΙΚ, τον ΚΟΑ ή άλλους ημικρατικούς των οποίων ο προϋπολογισμός για το 2024 δεν έχει ακόμα κατατεθεί στη Βουλή.

Είπε ότι αδυνατεί συνταγματικά να κατανοήσει πως μπορούν πλέον να εξετάσουν προϋπολογισμούς που θα κατατεθούν ενδεχομένως 29 Φεβρουαρίου που είναι η τελευταία μέρα ακόμα και για τα δωδεκατημόρια, που δόθηκαν για τους δύο πρώτους μήνες του έτους, ώστε να μπορούν να λειτουργούν οι συγκεκριμένοι Οργανισμοί.

«Επομένως θεωρώ ότι η εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να δει τι θα κάνει με το σπίτι της αλλά είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους οργανισμούς αλλά και αυτοί που έχουν συμβάσεις με αυτούς τους οργανισμούς», ανέφερε.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι συμφωνεί απόλυτα και επεσήμανε ότι αυτό δεν γίνεται με ευθύνη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ευχήθηκε να μην ζήσουν φέτος στιγμές όπου κόσμος να παραμένει απλήρωτος ή να μην μπορεί να λειτουργήσει ημικρατικός οργανισμός.

«Είναι απαράδεκτο όντως ότι σχεδόν εκπνέει και ο Φεβρουάριος και ακόμα αναμένουμε να κατατεθούν προϋπολογισμοί. Παντελώς απαράδεκτο και παντελώς εκτεθειμένη η εκτελεστική εξουσία», σημείωσε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»
Ανησυχία ΕΤΕΚ για τις αποκαλύψεις για τις αποθήκες φαρμάκων-Ζητά πρωτοβουλία Προέδρου
Διαβεβαιώσεις Υπουργού Γεωργίας-Προχωρά η ενίσχυση με πτητικά μέσα πυρόσβεσής
Στη διάθεση των νέων στρατεύσιμων η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων-«Η πατρίδα σε καλεί»
Ο ρόλος των μαχητικών που απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι-Κάλυπταν τις θέσεις των αεροσκαφών των ΗΠΑ
Ανανεώθηκε η εγγυητική της Kition Ocean Holdings-Στα €10 εκατομμύρια το ύψος
Ακυρώσεις πτήσεων, μαγκωμένα application και κατεστραμμένες βαλίτσες-Αυξήθηκαν οι καταγγελίες επιβατών