Δικαίωση για ΓΣ ΠΟΒΕΚ η κατάργηση του τέλους €350 για εταιρείες

Για «δικαίωση» των διαχρονικών προσπαθειών και ενεργειών που κατέβαλε από το 2018 κάνε λόγο η Γενική Συνομοσπονδία ΠΟΒΕΚ, σε σχέση με την κατάργηση του "ισοπεδωτικού και άδικου", όπως το χαρακτηρίζει, ετήσιου τέλους των €350 για τις εταιρείες.

Σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει το τελευταίο πακέτο μέτρων στήριξης που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και αναφέρει ότι με επιστολή της τη Δευτέρα ζήτησε τον καθορισμό συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για συζήτηση θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την κατάθεση προτάσεων και εισηγήσεων περαιτέρω στήριξης των μικρών και μεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων.

Μεταξύ των θεμάτων που η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ έχει θέσει ενώπιων του Προέδρου είναι η συμμετοχή της στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα και στο Δ.Σ. της ΑνΑΔ, η αυξητική τάση των ενοικίων και ο εκσυγχρονισμός του Νόμου του ενοικιοστασίου, τα νομοθετικά ρυθμισμένα, ωφέλιμα και λειτουργικά ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων και θεσμοθέτηση των ξεπουλημάτων.

Επιπλέον, στην ατζέντα προς συζήτηση βάζει το ζήτημα του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, ζητώντας φωτοβολταϊκά για όλες τις επιχειρήσεις, το "«νόμιμο» και παράνομο", όπως αναφέρει, εμπόριο από τις κατεχόμενες περιοχές και την πρόσβαση των ΜμΕ στη χρηματοδότηση.

"Η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ με συνέπεια και υπευθυνότητα συνεχίζει τον αγώνα για προώθηση των προβλημάτων των ΜμΕ του τόπου μας τόσο προς την εκτελεστική εξουσία και την Κυβέρνηση όσο και μέσω της Βουλής, των κομμάτων και όλων των θεσμικών οργάνων", σημειώνει στην ανακοίνωσή της, ζητώντας η αναγνώριση του ρόλου των ΜμΕ ως ατμομηχανής, οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας της οικονομίας, να μετουσιώνεται μέσω συγκεκριμένων πολιτικών, μέτρων στήριξης και πρακτικών ενεργειών.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ
Α. Μιχαηλίδου: Το ΥΠΑΝ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος
Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»
Ανησυχία ΕΤΕΚ για τις αποκαλύψεις για τις αποθήκες φαρμάκων-Ζητά πρωτοβουλία Προέδρου
Διαβεβαιώσεις Υπουργού Γεωργίας-Προχωρά η ενίσχυση με πτητικά μέσα πυρόσβεσής
Στη διάθεση των νέων στρατεύσιμων η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων-«Η πατρίδα σε καλεί»