Δικαίωση για ΓΣ ΠΟΒΕΚ η κατάργηση του τέλους €350 για εταιρείες

Για «δικαίωση» των διαχρονικών προσπαθειών και ενεργειών που κατέβαλε από το 2018 κάνε λόγο η Γενική Συνομοσπονδία ΠΟΒΕΚ, σε σχέση με την κατάργηση του "ισοπεδωτικού και άδικου", όπως το χαρακτηρίζει, ετήσιου τέλους των €350 για τις εταιρείες.

Σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει το τελευταίο πακέτο μέτρων στήριξης που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και αναφέρει ότι με επιστολή της τη Δευτέρα ζήτησε τον καθορισμό συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για συζήτηση θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την κατάθεση προτάσεων και εισηγήσεων περαιτέρω στήριξης των μικρών και μεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων.

Μεταξύ των θεμάτων που η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ έχει θέσει ενώπιων του Προέδρου είναι η συμμετοχή της στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα και στο Δ.Σ. της ΑνΑΔ, η αυξητική τάση των ενοικίων και ο εκσυγχρονισμός του Νόμου του ενοικιοστασίου, τα νομοθετικά ρυθμισμένα, ωφέλιμα και λειτουργικά ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων και θεσμοθέτηση των ξεπουλημάτων.

Επιπλέον, στην ατζέντα προς συζήτηση βάζει το ζήτημα του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, ζητώντας φωτοβολταϊκά για όλες τις επιχειρήσεις, το "«νόμιμο» και παράνομο", όπως αναφέρει, εμπόριο από τις κατεχόμενες περιοχές και την πρόσβαση των ΜμΕ στη χρηματοδότηση.

"Η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ με συνέπεια και υπευθυνότητα συνεχίζει τον αγώνα για προώθηση των προβλημάτων των ΜμΕ του τόπου μας τόσο προς την εκτελεστική εξουσία και την Κυβέρνηση όσο και μέσω της Βουλής, των κομμάτων και όλων των θεσμικών οργάνων", σημειώνει στην ανακοίνωσή της, ζητώντας η αναγνώριση του ρόλου των ΜμΕ ως ατμομηχανής, οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας της οικονομίας, να μετουσιώνεται μέσω συγκεκριμένων πολιτικών, μέτρων στήριξης και πρακτικών ενεργειών.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Διακοπή ρεύματος στον Άγιο Δομέτιο και Άγιο Άνδρεα λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Παρέμβαση ΟΑΣΕ για νομοσχέδιο για ποινικοποίηση ψευδών ειδήσεων-Εκδίδει νομική άποψη, έτοιμος να έρθει Κύπρο
Υπεραμύνεται των ενεργειών του για το νομοσχέδιο για fake news ο Τορναρίτης-«Είναι για τους αδύναμους»
Έφυγε ο Ιερομόναχος Χρύσανθος Μαχαιριώτης που έδωσε το ράσο του στον Αυξεντίου
Αυξητική η τάση στο ποσοστό νέων μολύνσεων από ηπατίτιδα στην Κύπρο-Καταρτίστηκε Εθνικό Σχέδιο Δράσης
Έκκληση για προσωρινή απαγόρευση θήρευσης τρυγονιού από BirdLife Cyprus
Μ. Ευαγγέλου: Η αντιμετώπιση υπογεννητικότητας προτεραιότητα Κυβέρνησης