Δικαίωση για ΓΣ ΠΟΒΕΚ η κατάργηση του τέλους €350 για εταιρείες

Για «δικαίωση» των διαχρονικών προσπαθειών και ενεργειών που κατέβαλε από το 2018 κάνε λόγο η Γενική Συνομοσπονδία ΠΟΒΕΚ, σε σχέση με την κατάργηση του "ισοπεδωτικού και άδικου", όπως το χαρακτηρίζει, ετήσιου τέλους των €350 για τις εταιρείες.

Σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει το τελευταίο πακέτο μέτρων στήριξης που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και αναφέρει ότι με επιστολή της τη Δευτέρα ζήτησε τον καθορισμό συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για συζήτηση θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την κατάθεση προτάσεων και εισηγήσεων περαιτέρω στήριξης των μικρών και μεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων.

Μεταξύ των θεμάτων που η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ έχει θέσει ενώπιων του Προέδρου είναι η συμμετοχή της στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα και στο Δ.Σ. της ΑνΑΔ, η αυξητική τάση των ενοικίων και ο εκσυγχρονισμός του Νόμου του ενοικιοστασίου, τα νομοθετικά ρυθμισμένα, ωφέλιμα και λειτουργικά ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων και θεσμοθέτηση των ξεπουλημάτων.

Επιπλέον, στην ατζέντα προς συζήτηση βάζει το ζήτημα του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, ζητώντας φωτοβολταϊκά για όλες τις επιχειρήσεις, το "«νόμιμο» και παράνομο", όπως αναφέρει, εμπόριο από τις κατεχόμενες περιοχές και την πρόσβαση των ΜμΕ στη χρηματοδότηση.

"Η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ με συνέπεια και υπευθυνότητα συνεχίζει τον αγώνα για προώθηση των προβλημάτων των ΜμΕ του τόπου μας τόσο προς την εκτελεστική εξουσία και την Κυβέρνηση όσο και μέσω της Βουλής, των κομμάτων και όλων των θεσμικών οργάνων", σημειώνει στην ανακοίνωσή της, ζητώντας η αναγνώριση του ρόλου των ΜμΕ ως ατμομηχανής, οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας της οικονομίας, να μετουσιώνεται μέσω συγκεκριμένων πολιτικών, μέτρων στήριξης και πρακτικών ενεργειών.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε και χτύπησε τρεις ανήλικους στην αποβάθρα Λεμεσού-Προχώρησαν σε καταγγελία
ΒΙΝΤΕΟ: Δύο νεκροί και 19 τραυματίες από το χτύπημα ιστιοφόρου στην γέφυρα του Μπρούκλιν
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός μετά από χτύπημα ιστιοφόρου στη γέφυρα του Μπρούκλιν-Στους 22 οι τραυματίες
Πτώση της θερμοκρασίας αλλά με σκόνη, βροχές και δυνατούς ανέμους
Εντοπίστηκαν σε κρύπτη κοκαΐνη, κάνναβη και πάνω από 6,500 ευρώ-Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα (pics)
«Μεγάλη η αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους»-Πιέσεις για ρύθμιση πλαισίου για ανεξάρτητη διαβίωση ΑμεΑ
Ανομβρία και ζέστη δημιουργούν ανησυχία για τις πυρκαγιές-Ελεγχόμενη βοσκή και καύση στα μέτρα πρόληψης
Ατέρμονη αναζήτηση ευθυνών για την νεανική παραβατικότητα-Έξαρση λόγω αποτυχίας στην πρόληψη
Ανοίγει η συζήτηση για αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΑ-«Να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια»
Βήμα προς βήμα οι ενέργειες πριν την αποκοπή οικιακών φωτοβολταϊκών-Τι ισχύει για αδειοδότηση των πάρκων