Ανακοίνωσε αναβάθμιση του τομέα επεμβατικής ακτινολογίας στο Νοσ. Λευκωσίας ο ΟΚΥπΥ

Περαιτέρω αναβάθμιση του τομέα επεμβατικής ακτινολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (ΓΝΛ) ανακοίνωσε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Η επέκταση του τομέα περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων χώρων με εύκολη πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες(ΑμεΑ), θάλαμο φροντίδας επεμβατικής ακτινολογίας με μεγαλύτερο αριθμό κλινών, χώρους υγιεινής, σταθμό νοσηλευτών καθώς και άλλες υποστηρικτικές υποδομές.

Επίσης, στα πλαίσια της αναβάθμισης θα τοποθετηθεί νέο εξειδικευμένο μηχάνημα επεμβατικής ακτινολογίας και συγκεκριμένα τελευταίας τεχνολογίας αγγειογράφος διπλής λυχνίας (biplane angiography system), παρέχοντας εξειδικευμένες επιλογές διάγνωσης και θεραπείας.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, οι εργασίες υλοποίησης του έργου έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και η ημερομηνία παράδοσης του είναι το 2ο τρίμηνο του 2024. Η συνολική τιμή του έργου, το οποίο εντάσσεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι €1,480,064.00 από τα οποία τα €359,663.00, αποτελούν το ποσό χρηματοδότησης.

Στη σχετική ανακοίνωση ο ΟΚΥπΥ σημειώνει πως ο νευραλγικός και καίριας σημασίας τομέας επεμβατικής ακτινολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εξελίσσεται περαιτέρω για την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας στους ασθενείς, στα πλαίσια του αναπτυξιακού πλάνου του Οργανισμού.

Όπως αναφέρεται, η επεμβατική ακτινολογία αποτελεί έναν ραγδαία εξελισσόμενο τομέα της ακτινολογίας, ο οποίος προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό αναίμακτων και ελάχιστα επεμβατικών επεμβάσεων και εξετάσεων.

Το εν λόγω τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας διενεργεί πέραν των 2000 επεμβατικών πράξεων ανά έτος, με δυνατότητα νοσηλείας των ασθενών στον πρότυπο θάλαμο νοσηλείας επεμβατικής ακτινολογίας κάτω από συνεχή ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο τομέας της επεμβατικής ακτινολογίας καλύπτει οποιοδήποτε επείγον περιστατικό παραπεμφθεί κατά τη διάρκεια του 24ώρου, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών που άπτονται της επεμβατικής ογκολογίας, της διαχείρισης πολυτραυματιών με ελάχιστα επεμβατικά μέσα, σε συνεργασία με το κέντρο τραύματος του ΓΝΛ, καθώς επίσης της διενέργειας μηχανικής θρομβεκτομής σε ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, σε συνεργασία με την νευρολογική κλινική.

Ο ΟΚΥπΥ σημειώνει τέλος πως συνεχίζει να υλοποιεί τα αναπτυξιακά και άλλα έργα τα οποία είχε ανακοινώσει, στη βάση του Στρατηγικού του Σχεδίου, με μοναδικό στόχο την παροχή βέλτιστης φροντίδας σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ
Α. Μιχαηλίδου: Το ΥΠΑΝ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος
Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»
Ανησυχία ΕΤΕΚ για τις αποκαλύψεις για τις αποθήκες φαρμάκων-Ζητά πρωτοβουλία Προέδρου
Διαβεβαιώσεις Υπουργού Γεωργίας-Προχωρά η ενίσχυση με πτητικά μέσα πυρόσβεσής
Στη διάθεση των νέων στρατεύσιμων η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων-«Η πατρίδα σε καλεί»