Προβλήματα στο νέο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων διαπιστώνει η ΑΣΔΥΚ

Η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης στο Δημόσιο και η μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους, ήταν το πρωταρχικό ζήτημα που απασχόλησε τις εργασίες της 8ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα, με την συντεχνία να αναφέρει ότι το νέο σύστημα πάσχει.

Ανακοίνωση της ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι ο Πρόεδρός της,  Δρ Γιώργος Χωραττάς, στη λογοδοσία του επικεντρώθηκε στο επίκαιρο ζήτημα της υλοποίησης του νέου συστήματος αξιολόγησης των υπαλλήλων, σημειώνοντας ότι η συντεχνία είναι δέκτης παραπόνων από μέλη της και όχι μόνο, τα οποία καταθέτουν τη δυσφορία τους ως προς την άδικη αξιολόγηση που έτυχαν από τις Επιτροπές Αξιολόγησής τους, όπως υποστηρίζουν.

Κατά τον Πρόεδρο της ΑΣΔΥΚ το νέο σύστημα αξιολόγησης φαίνεται να πάσχει. Ο κ. Χωραττάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αριθμός Επιτροπών Αξιολογήσεων αξιολόγησαν τους υφιστάμενούς τους κινούμενες εντός συγκεκριμένου πλαισίου βαθμολογίας, με αποτέλεσμα αριθμός υπαλλήλων να συγκεντρώνει μέτρια βαθμολογία.

Κατά τον Πρόεδρο της ΑΣΔΥΚ, μια αδυναμία του νέου συστήματος αφορά στο γεγονός ότι η αξιολόγηση του υπαλλήλου εδράζεται μόνο στον τελευταίο χρόνο εργασίας του, κάτι το οποίο θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Για τη σύνθεση των Επιτροπών που είναι αρμόδιες για την εξέταση των ενστάσεων των υπαλλήλων για την αξιολόγησή τους, ο κ. Χωραττάς ανέφερε ότι δεν γίνεται αυτές να εξετάζονται από τους Προϊσταμένους Γενικούς Διευθυντές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τους αξιολογούμενους.

Ενα άλλο θέμα που απασχόλησε τις εργασίες της 8ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ήταν η ρύθμιση του εργασιακού καθεστώτος των Εργαζομένων Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ), με την ΑΣΔΥΚ να καλεί την Κυβέρνηση να αναζητήσει ρύθμιση που να παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου να διεκδικήσουν και θέση προαγωγής, ώστε σταδιακά να εκλείψει η πρόσληψη/απασχόληση των ΕΑΧ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ
Α. Μιχαηλίδου: Το ΥΠΑΝ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος
Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»
Ανησυχία ΕΤΕΚ για τις αποκαλύψεις για τις αποθήκες φαρμάκων-Ζητά πρωτοβουλία Προέδρου
Διαβεβαιώσεις Υπουργού Γεωργίας-Προχωρά η ενίσχυση με πτητικά μέσα πυρόσβεσής
Στη διάθεση των νέων στρατεύσιμων η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων-«Η πατρίδα σε καλεί»