Στάση εργασίας από οδηγούς βυτιοφόρων για λόγους ασφάλειας και υγείας-Έδωσαν χρονοδιάγραμμα

Οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΛΕΜΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ με επιστολή τους προς τις εταιρείες βυτιοφόρων πετρελαίου τις καλούν όπως λάβουν άμεσα τα δέοντα μέτρα και εντός των επόμενων επτά ημερών έχουν την απάντησή τους στα ζητήματα που θέτουν οι οδηγοί βυτιοφόρων, διαφορετικά, όπως αναφέρουν, οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από τη δυναμική διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους.

Οι συντεχνίες σημειώνουν ότι οι οδηγοί των βυτιοφόρων οι οποίοι ανεφοδιάζουν από τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων Κύπρου, προχώρησαν την Τρίτη σε αυθόρμητη δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας για λόγους ασφάλειας και υγείας.

O κύριος λόγος που οδήγησε τους εργαζόμενους σε αυτή την ενέργεια, αναφέρουν οι συντεχνίες, είναι ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για να μπορούν να πραγματοποιούν τα διαλείμματα τους. Επίσης θα πρέπει να παρέχονται ξεχωριστοί χώροι αποχωρητηρίων, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους, σημειώνουν.

Όλες αυτές οι παροχές, επισημαίνουν, υπήρχαν στις εγκαταστάσεις στη Λάρνακα οι οποίες χρονολογούνται από τη δεκαετία '80 αν όχι και του '70.

Με δεδομένο ότι απαγορεύεται οι οδηγοί να σταματούν οπουδήποτε κατά τη διάρκεια των δρομολογίων τους, αναφέρεται στην επιστολή, είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη η ανάγκη της άμεσης και απρόσκοπτης πρόσβασής τους στους πιο πάνω χώρους κατά το τέλος της κάθε διαδρομής τους.

Οι συντεχνίες επισημαίνουν, επίσης, ότι η αναμονή των βυτιοφόρων στην στροφή μέχρι την είσοδό τους στο τερματικό είναι άκρως επικίνδυνη, αφού ο δρόμος έχει πυκνή κίνηση με άλλα οχήματα, είτε φορτηγά που εξυπηρετούν τα Τσιμεντοποίια Βασιλικού, είτε φορτηγά που εξυπηρετούνται στο λιμάνι Βασιλικού αλλά και αρκετά ιδιωτικά οχήματα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προσκρούσουν στα σταθμευμένα βυτιοφόρα.

Δειτε Επισης

Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ
Α. Μιχαηλίδου: Το ΥΠΑΝ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος
Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»
Ανησυχία ΕΤΕΚ για τις αποκαλύψεις για τις αποθήκες φαρμάκων-Ζητά πρωτοβουλία Προέδρου
Διαβεβαιώσεις Υπουργού Γεωργίας-Προχωρά η ενίσχυση με πτητικά μέσα πυρόσβεσής
Στη διάθεση των νέων στρατεύσιμων η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων-«Η πατρίδα σε καλεί»