Πράσινο φως σε τρεις προτάσεις Τορναρίτη από Υπ. Μεταφορών

Την πρόταση του για επαναξιολόγηση του κυκλοφοριακού Λευκωσίας, τις ρυθμίσεις για την Λεωφόρο Μακαρίου και τις μονοδρομήσεις για να υπάρξει ολοκληρωμένη προσέγγιση και να αποσυμφορηθεί η πρωτεύουσα έθεσε στον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφειάδη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης.

Ζήτησε επίσης την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων με μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία για να οργανωθούν πιο πυκνά δρομολόγια στις πολυσύχναστες διαδρομές. Και στα δύο ζητήματα ο αρμόδιος υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά.

Η επαναξιολόγηση θα γίνει τον Σεπτέμβριο, ενώ για το ζήτημα των μέσων μαζικής μεταφοράς o κ. Βαφειάδης ανέφερε ότι θα δοθούν στην πρωτεύουσα τα 40 μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία που εντάχθηκαν στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο κ. Βαφειάδης αντιμετώπισε επίσης πολύ θερμά την πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου για μετατροπή του Ταχυδρομείου στον Προμαχώνα Νταβίλα, παρά την πλατεία Ελευθερίας, σε Μουσείο Κυπριακού Γραμματοσήμου.

Ο Ν. Τορναρίτης ανέπτυξε στον υπουργό τη συνολική πρόταση του για ανάδειξη του Προμαχώνα σε εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας, προσβάσιμο για τους πολίτες. Προτείνει ενιαία ανάπλαση και σύνδεση των τριών σημαντικών κτιρίων του: - το ανακαινισμένο νεοκλασσικό κτίριο του παλιού Δημαρχείου, - το Ταχυδρομείου να γίνει Μουσείο Κυπριακού Γραμματοσήμου και - την Κρατική Βιβλιοθήκη, κατά τρόπο ώστε να προσφέρει ψηφιακό υλικό. Για το τελευταίο, ο Ν. Τορναρίτης θα έχει συνάντηση σύντομα ανταλλαγή απόψεων με την Υφυπουργό Πολιτισμού.

Σε σχέση με άλλες σημαντικές κτιριακές υποδομές του κράτους στην πρωτεύουσα, ο Ν. Τορναρίτης συζήτησε με τον κ. Βαφειάδη την ανάγκη για νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα από τον Υπουργό. Η συζήτηση επεκτάθηκε στα ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση των εναλλακτικών επιλογών διακίνησης για τα οποία, ο υποψήφιος Δήμαρχος δίνει πρώτιστη σημασία στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και ειδικά στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου.

Ο κ. Τορναρίτης και ο κ. Βαφειάδης θα παραμείνουν σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών για την υλοποίηση όσων συζητήθηκαν.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
Μήνυμα στο Ιράν από τον Αρχηγό του Ισραηλινού στρατού-«Θα λάβει την απάντηση που πρέπει»
«Το Ισραήλ θα ανταπαντήσει στο Ιράν»-Ανάμεσα στους στόχους εργοστάσιο και σχέδιο εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης
Ζητούν από την Ολγκίν να καταγράψει την απουσία κοινού εδάφους σε έκθεση οι τ/κ-«Αξιολόγησαν λάθος το νέο μας όραμα»
Τατάρ: Με σωφροσύνη χρήση των βάσεων στην Κύπρο, δεν θέλουμε να γίνει στόχος, είναι η δική μας πατρίδα
Μεταφέρθηκε στο λιμάνι Λάρνακας το πλοιάριο με τους 37 μετανάστες από τη Συρία-Εντοπίστηκε και δεύτερο
Καταγγελία για «κουβαλητούς» ψηφοφόρους από τη Δήμαρχο Λακατάμιας
Ποιος είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε σε live σύνδεση στο Σίδνεϊ και γιατί προκλήθηκαν επεισόδια για χάρη του
Κυπριακό και σχέσεις με Κοινοπολιτεία σε συνάντηση ΠτΒ με ΓΓ οργανισμού