Ο ΠτΔ δέχθηκε παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας Ελευθερία-Παγκύπριος της Νέας Υόρκης και... πήρε το Νο9

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, παιδιά - μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Ελευθερία – Παγκύπριος της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για 18 έφηβους της ομογένειας που συμμετέχουν στην ομάδα, τους οποίους συνόδευαν οι προπονητές τους και γονείς.

Καλωσορίζοντας τα παιδιά και τους συνοδούς τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός για τη συνέχιση αυτών των επισκέψεων των παιδιών της ομογένειας στην Κύπρο.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο ίδιος διατηρεί οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς με άτομα που διαβιούν στις ΗΠΑ επισημαίνοντας ότι ένα σημαντικό μέρος της ζωής του το έζησε στις ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι μέσα από τις επαφές του με την ομογένεια στις ΗΠΑ  έμαθε να αγαπά περισσότερο την Κύπρο.

Επεσήμανε ότι ο ίδιος γνωρίζει πόσο σημαντικό έργο επιτελεί η οργάνωση Ελευθερία-Παγκύπριος και μάλιστα χωρίς να αναμένουν οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

«Τα κάνετε όλα αυτά μόνο μέσα από την αγάπη σας για τον τόπο μας και μακάρι να ακολουθούν όλοι το παράδειγμα σας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζοντας ευχαριστίες για όλα όσα κάνει η ομογένεια για την Κύπρο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Παιδικών Ομάδων Ελευθερία – Παγκύπριος κ. Νίκος Τζιάζας, αφού αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη από το 1993, και εξήρε το έργο που επιτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόγραμμα υποτροφιών του Παγκύπριου για τους έφηβους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, προβαίνοντας σε μια ιστορική αναδρομή της πορείας του Συλλόγου, ενώ επεσήμανε την τεράστια σημασία που έχει για την ομογένεια να επισκέπτονται τα παιδιά της την Κύπρο.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιάζας χάρισε εκ μέρους του Ελευθερία – Παγκύπριος μια ποδοσφαιρική φανέλα στο οποίο αναγραφόταν το νούμερο 9, σημειώνοντας ότι αυτός ο αριθμός συμβολίζει το εξαίρετο έργο που επιτελεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για την Κύπρο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγώντας τα παιδιά στους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου - περιλαμβανομένου και του Γραφείου του - προέβη σε σύντομη ιστορική αναδρομή στα τραγικά γεγονότα του 1974.

120

130

140

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
Μήνυμα στο Ιράν από τον Αρχηγό του Ισραηλινού στρατού-«Θα λάβει την απάντηση που πρέπει»
«Το Ισραήλ θα ανταπαντήσει στο Ιράν»-Ανάμεσα στους στόχους εργοστάσιο και σχέδιο εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης
Ζητούν από την Ολγκίν να καταγράψει την απουσία κοινού εδάφους σε έκθεση οι τ/κ-«Αξιολόγησαν λάθος το νέο μας όραμα»
Τατάρ: Με σωφροσύνη χρήση των βάσεων στην Κύπρο, δεν θέλουμε να γίνει στόχος, είναι η δική μας πατρίδα
Μεταφέρθηκε στο λιμάνι Λάρνακας το πλοιάριο με τους 37 μετανάστες από τη Συρία-Εντοπίστηκε και δεύτερο
Καταγγελία για «κουβαλητούς» ψηφοφόρους από τη Δήμαρχο Λακατάμιας
Ποιος είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε σε live σύνδεση στο Σίδνεϊ και γιατί προκλήθηκαν επεισόδια για χάρη του
Κυπριακό και σχέσεις με Κοινοπολιτεία σε συνάντηση ΠτΒ με ΓΓ οργανισμού