Ο ΠτΔ δέχθηκε παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας Ελευθερία-Παγκύπριος της Νέας Υόρκης και... πήρε το Νο9

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, παιδιά - μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Ελευθερία – Παγκύπριος της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για 18 έφηβους της ομογένειας που συμμετέχουν στην ομάδα, τους οποίους συνόδευαν οι προπονητές τους και γονείς.

Καλωσορίζοντας τα παιδιά και τους συνοδούς τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός για τη συνέχιση αυτών των επισκέψεων των παιδιών της ομογένειας στην Κύπρο.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο ίδιος διατηρεί οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς με άτομα που διαβιούν στις ΗΠΑ επισημαίνοντας ότι ένα σημαντικό μέρος της ζωής του το έζησε στις ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι μέσα από τις επαφές του με την ομογένεια στις ΗΠΑ  έμαθε να αγαπά περισσότερο την Κύπρο.

Επεσήμανε ότι ο ίδιος γνωρίζει πόσο σημαντικό έργο επιτελεί η οργάνωση Ελευθερία-Παγκύπριος και μάλιστα χωρίς να αναμένουν οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

«Τα κάνετε όλα αυτά μόνο μέσα από την αγάπη σας για τον τόπο μας και μακάρι να ακολουθούν όλοι το παράδειγμα σας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζοντας ευχαριστίες για όλα όσα κάνει η ομογένεια για την Κύπρο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Παιδικών Ομάδων Ελευθερία – Παγκύπριος κ. Νίκος Τζιάζας, αφού αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη από το 1993, και εξήρε το έργο που επιτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόγραμμα υποτροφιών του Παγκύπριου για τους έφηβους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, προβαίνοντας σε μια ιστορική αναδρομή της πορείας του Συλλόγου, ενώ επεσήμανε την τεράστια σημασία που έχει για την ομογένεια να επισκέπτονται τα παιδιά της την Κύπρο.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιάζας χάρισε εκ μέρους του Ελευθερία – Παγκύπριος μια ποδοσφαιρική φανέλα στο οποίο αναγραφόταν το νούμερο 9, σημειώνοντας ότι αυτός ο αριθμός συμβολίζει το εξαίρετο έργο που επιτελεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για την Κύπρο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγώντας τα παιδιά στους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου - περιλαμβανομένου και του Γραφείου του - προέβη σε σύντομη ιστορική αναδρομή στα τραγικά γεγονότα του 1974.

120

130

140

Δειτε Επισης

Κινδυνεύουν δέντρα και πολυετείς καλλιέργειες να ξηραθούν λόγω του καύσωνα-Ανησυχία για νέες αυξήσεις
Περισσότεροι συνοδοί, ενιαία εκπαίδευση, επέκταση Προδημοτικής-Οι καινοτομίες ΥΠΑΝ για τη νέα χρονιά
Νέα ηχητικά στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-«Δεν πρόλαβα, έκαμε μ@@@κία ο υπεύθυνος»
Η κατάθεση δεσμοφύλακα και το ηχητικό που ενέπλεξαν κρατούμενους στην βόμβα-Στην εξίσωση μπήκε πληροφοριοδότης
Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς