Επίθεση σε πλοίο από δυο πυραύλους στα ανοικτά του Άντεν

Πλοίο επλήγη σήμερα από δύο πυραύλους με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε αυτό, μια επίθεση που σημειώθηκε νοτιοανατολικά του Άντεν στην Υεμένη, ανακοίνωσε η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO).

«Πλοίο δέχθηκε επίθεση από δύο πυραύλους με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά», επεσήμανε η UKMTO, εξηγώντας ότι η επίθεση σημειώθηκε 70 ναυτικά μίλια από το Άντεν, ενώ πρόσθεσε ότι οι υπό τις ΗΠΑ «δυνάμεις του συνασπισμού απαντούν στο περιστατικό».

Η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey επεσήμανε από την πλευρά της ότι πρόκειται για ένα βρετανικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο με σημαία Παλάου το οποίο κατευθυνόταν στην Ερυθρά Θάλασσα από την Ταϊλάνδη.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν σιίτες αντάρτες Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, επιτίθενται εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και τα Στενά Μπαμπ αλ Μάντεμπ, ενεργώντας, όπως λένε, σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ΗΠΑ έχουν σχηματίσει διεθνή συνασπισμό για να προστατεύσουν τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Χούθι: Θα χτυπήσουμε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο κατά του Ιράν
Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα ομάδα αίματος σε γυναίκα από τη Γουαδελούπη
«Αλλάξτε τους κωδικούς σας τώρα!» λένε οι ειδικοί μετά τη διαρροή σε πλατφόρμες, όπως Apple, Facebook και Google
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αερόστατο στη Βραζιλία-Τουλάχιστον οκτώ νεκροί
Γιατί είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα του πολέμου Ισραήλ-Ιράν ακόμη και με εμπλοκή των ΗΠΑ
Ερντογάν κατά Ισραήλ: Ήθελε να σαμποτάρει τις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Πούτιν: Είπαμε στο Ισραήλ ότι το Ιράν δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Οι IDF σκότωσαν τον επικεφαλής του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, υποστηρίζει το Ισραήλ
Για προδοσία στη διπλωματία, κατηγορεί η Τεχεράνη την Ουάσιγκτον