«Η Κυβέρνηση μιλά για στοχευμένα μέτρα, αλλά πρόκειται να χαρίσει φόρους σε μεγαλοεπιχειρηματίες»

Τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση είναι απολύτως αναγκαία αλλά καθόλου επαρκή, τονίζει ο Γιώργος Κουκουμάς προσθέτοντας πως, «είναι καθόλου επαρκή για να αντιμετωπιστεί η τεράστια οικονομική πίεση που υφίσταται η κοινωνία, τα νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα μέτρα δεν μπορούν να καλύψουν την υποχώρηση της αγοραστικής δύναμης των μισθών, ούτε τις νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα».

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ανέφερε πως , «το ΑΚΕΛ διεκδικεί πιο δραστικά και ουσιαστικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας, αλλά το ΑΚΕΛ δεν ζητά μόνο. Υποδεικνύουμε, ταυτόχρονα, από πού μπορούν να αντληθούν πόροι ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό πακέτο, μια πραγματική κοινωνική ασπίδα απέναντι στην ακρίβεια. Εδώ και τώρα να προχωρήσει η φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των μεγάλων εταιριών ενέργειας που στοιβάζουν κέρδη ρεκόρ στις πλάτες της κοινωνίας και της οικονομίας. Καλούμε την κυβέρνηση να πει επιτέλους ποια είναι η θέση της».

Παράλληλα σημειώνει ότι, «η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη όμως κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Από τη μια μιλά για στοχευμένα μέτρα, από την άλλη όταν πρόκειται να χαρίσει φόρους σε μεγαλοεπιχειρηματίες ξεχνά τη στόχευση και χαρίζει εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία. Με ποια λογική αποφάσισε να χαρίζει το τέλος των 350 ευρώ στις μεγάλες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες καταγράφουν τεράστια κέρδη, αντί να εισακούσει την πρόταση του ΑΚΕΛ για κλιμακωτό τέλος. Με τη δική μας πρόταση, απαλλάσσουμε από το τέλος τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εισάγουμε κλιμακωτό τέλος για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο τα οικονομικά του κράτους θα γλίτωναν 20 εκατομμύρια ευρώ».

Καταλήγοντας ο κ. Κουκουμάς υπέδειξε ότι, «η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν θα μπορεί να πάρει τα μέτρα που έχει ανάγκη η κοινωνία, ενόσω ακολουθεί την πεπατημένη των προκατόχων της και αρνείται να θίξει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη