«Η Κυβέρνηση μιλά για στοχευμένα μέτρα, αλλά πρόκειται να χαρίσει φόρους σε μεγαλοεπιχειρηματίες»

Τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση είναι απολύτως αναγκαία αλλά καθόλου επαρκή, τονίζει ο Γιώργος Κουκουμάς προσθέτοντας πως, «είναι καθόλου επαρκή για να αντιμετωπιστεί η τεράστια οικονομική πίεση που υφίσταται η κοινωνία, τα νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα μέτρα δεν μπορούν να καλύψουν την υποχώρηση της αγοραστικής δύναμης των μισθών, ούτε τις νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα».

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ανέφερε πως , «το ΑΚΕΛ διεκδικεί πιο δραστικά και ουσιαστικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας, αλλά το ΑΚΕΛ δεν ζητά μόνο. Υποδεικνύουμε, ταυτόχρονα, από πού μπορούν να αντληθούν πόροι ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό πακέτο, μια πραγματική κοινωνική ασπίδα απέναντι στην ακρίβεια. Εδώ και τώρα να προχωρήσει η φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των μεγάλων εταιριών ενέργειας που στοιβάζουν κέρδη ρεκόρ στις πλάτες της κοινωνίας και της οικονομίας. Καλούμε την κυβέρνηση να πει επιτέλους ποια είναι η θέση της».

Παράλληλα σημειώνει ότι, «η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη όμως κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Από τη μια μιλά για στοχευμένα μέτρα, από την άλλη όταν πρόκειται να χαρίσει φόρους σε μεγαλοεπιχειρηματίες ξεχνά τη στόχευση και χαρίζει εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία. Με ποια λογική αποφάσισε να χαρίζει το τέλος των 350 ευρώ στις μεγάλες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες καταγράφουν τεράστια κέρδη, αντί να εισακούσει την πρόταση του ΑΚΕΛ για κλιμακωτό τέλος. Με τη δική μας πρόταση, απαλλάσσουμε από το τέλος τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εισάγουμε κλιμακωτό τέλος για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο τα οικονομικά του κράτους θα γλίτωναν 20 εκατομμύρια ευρώ».

Καταλήγοντας ο κ. Κουκουμάς υπέδειξε ότι, «η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν θα μπορεί να πάρει τα μέτρα που έχει ανάγκη η κοινωνία, ενόσω ακολουθεί την πεπατημένη των προκατόχων της και αρνείται να θίξει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος