Παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ο Ξυδιάς-Το όραμα του για τον δήμο αν. Λεμεσού

Το όραμα του και τους βασικούς άξονες του προγράμματος του για το νέο Δήμο της Ανατολικής Λεμεσού παρουσίασε στο κατάμεστο από πολίτες Δημοτικό Θέατρο Αγίου Αθανασίου ο υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου και νυν Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς.

«Όραμα μας είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στην πόλη μας, σε κορυφαία για την Κύπρο επίπεδα και συγκρίσιμα με τις πλέον ελκυστικές μεσογειακές πόλεις, εξασφαλίζοντας παράλληλα ομαλή μετάβαση στη νέα οργανωτική δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο Κυριάκος Ξυδιάς, καθορίζοντας ως μετρήσιμα κριτήρια προόδου τα 17 διεθνή πρότυπα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις σύγχρονες πόλεις.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Λεμεσού επεσήμανε ότι φιλοδοξεί να επεκτείνει το πετυχημένο μοντέλο διοίκησης, εξωστρέφειας και συλλογικής δουλειάς του δήμου Γερμασόγειας και στο νέο Δήμο. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε τους 10 άξονες πολιτικής πάνω στους οποίους στηρίζεται το δικό του πρόγραμμα:

  1. Εκσυγχρονισμός της δημοτικής λειτουργίας με απλοποίηση διαδικασιών και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και υποδομών.
  2. Ισόρροπη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή σε μια πόλη με ισχυρό οικιστικό, οικονομικό, περιβαλλοντικό, βιομηχανικό και τουριστικό αποτύπωμα. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η προσβασιμότητα και η συνδεσιμότητα όλων των διαμερισμάτων του νέου Δήμου με σωστό δομημένο οδικό δίκτυο και εξειδικευμένες δράσεις ανάπτυξης ανάλογα με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, αλλά και ισόρροπη ανάπτυξη όλου του παραλιακού μετώπου.   
  3. Οικονομική ανάπτυξη: νοικοκυρεμένη οικονομική διαχείριση, χρηστή διοίκηση και σωστή οργάνωση ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα οι κοινοί πόροι και να διεκδικηθούν χρήσιμα έργα ανάπτυξης με ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια.
  4. Ψηφιακή αυτοδιοίκηση: απευθείας και άμεση πρόσβαση σε όλους στις υπηρεσίες του Δήμου, ανεξαρτήτως ηλικίας και ηλεκτρονικών γνώσεων.
  5. Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη: ανάπτυξη του αστικού πράσινου, δημιουργία πάρκων, δράσεις για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, προώθηση ΑΠΕ, ανακύκλωσης και ενεργειακών κοινοτήτων.
  6. Βιώσιμη κινητικότητα: με νέες γραμμές συγκοινωνίας, σταθμό μετεπιβίβασης στη Γερμασόγεια, αξιοποίηση «πράσινων μεταφορών» και επεκτείνοντας την υλοποίηση του ΣΒΑΚ.
  7. Ασφάλεια και Δημόσια Υγεία: για μια πόλη παντού φωτεινή τα βράδια και δημιουργία μηχανισμού έγκαιρης ειδοποίησης για προστασία των δημοτών.
  8. Πολιτισμός και Αθλητισμός: υποστήριξη του πρότυπου Ανοιχτού Σχολείου του Αγ. Αθανασίου, οργανωμένη πρόσβαση στο χώρο της αρχαίας Αμαθούντας και δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου, δημιουργία ναυταθλητικής βάσης στον υδατοφράκτη, χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας για νέους αλλά και στήριξη πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης.
  9. Κοινωνική Πολιτική: δράσεις και παρεμβάσεις για υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη ώστε όλοι οι δημότες να απολαμβάνουν μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  10. Συμμετοχικότητα: επέκταση και εμπλουτισμός του θεσμού των δημόσιων διαβουλεύσεων και οργανωμένη εμπλοκή των δημοτών στα δημόσια πράγματα.

Κλείνοντας την παρουσίαση του ο κ. Ξυδιάς κάλεσε τους δημότες της Ανατολικής Λεμεσού συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησε από τη Γερμασόγεια, ώστε «ενωμένοι να κάνουμε κάθε μέρα την πόλη μας λίγο καλύτερη!».

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Δημάρχου Ανατολικής Λεμεσού απεύθυναν χαιρετισμούς ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Στ. Στεφάνου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μ. Σιζόπουλος.

Δειτε Επισης

Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων