Στοιχεία για βιασμούς από μέλη Χαμάς διαβίβασε το Ισραήλ στον ΟΗΕ

Λεπτομέρειες από την επίθεση της Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2023 περιέχονται σε φάκελο που δημοσιοποίησε σήμερα ο Ισραηλινός Φορέας Προστασίας Θυμάτων Σεξουαλικής Βίας, με αναφορές σε ενόπλους της παλαιστινιακής οργάνωσης να διαπράττουν βιασμούς και σεξουαλικούς ακρωτηριασμούς κατά γυναικών και ανδρών, ακόμα και στην παρουσία συγγενών και φίλων των θυμάτων, πολλούς από τους οποίους δολοφονούσαν εν ψυχρώ είτε κατά τη διάρκεια των βιασμών που διέπρατταν είτε μετά την ολοκλήρωσή τους. Όπως ανακοίνωσε ο συγκεκριμένος φορέας, τα στοιχεία του φακέλου έχουν ήδη παραδοθεί στην ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, αρμόδια για εγκλήματα σεξουαλικής βίας, η οποία είχε μεταβεί στο Ισραήλ για αυτόν το σκοπό πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, βιασμοί και σεξουαλικοί ακρωτηριασμοί πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα σημεία της συντονισμένης τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου: στον υπαίθριο χώρο του μουσικού φεστιβάλ Nova, σε παρακείμενους ισραηλινούς οικισμούς και κιμπούτς, ως επίσης και μέσα σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών μονάδων στην μεθόριο με την Γάζα.

Πολλά από τα στοιχεία που περιέχονται στον φάκελο έχουν χαρακτηριστεί ως «μη ανακοινώσιμα» από τις κρατικές αρχές της χώρας λόγω του ευαίσθητου περιεχομένου τους, ωστόσο, επισημαίνεται, έχουν όλα περιέλθει στον ΟΗΕ για εξέταση, καταγραφή και διακρίβωση.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δύο επικεφαλής αξιωματούχοι που συνέταξαν την έκθεση, δρ. Καρμίτ Κέλερ Χαλαμίς και Νόγκα Μπέργκερ, από τα στοιχεία που συνελέγησαν προκύπτει ότι οι ένοπλοι της οργάνωσης Χαμάς διέπραξαν βιασμούς και ακρωτηριασμούς κατά τρόπο συστηματικό και βάσει συγκεκριμένου σχεδίου. «Εκτός από τους βιασμούς, οι ένοπλοι οι Χαμάς σε πολλές περιπτώσεις ακρωτηρίασαν γεννητικά όργανα νεαρών γυναικών και ανδρών, ενώ σημειώθηκαν περιστατικά κατά τα οποία τοποθέτησαν κάνες όπλων εντός των γεννητικών οργάνων και άλλων οργάνων του σώματός τους, είτε ενόσω διέπρατταν τους βιασμούς είτε στα νεκρά τους σώματα, με πρόθεση να προκαλέσουν μαρτυρικό θάνατο στα θύματά τους», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι δύο συντάκτριες της έκθεσης.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους η δρ. Καρμίτ Κέλερ Χαλαμίς «οι βάναυσες πρακτικές που εφάρμοσαν τα μέλη της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ακρωτηριάζοντας γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών, πυροβολώντας τους κατά την διάρκεια των βιασμών ή τοποθετώντας κάνες σε ευαίσθητα σημεία των σωμάτων τους, αφήνοντας τους συγγενείς και τους φίλους τους να παρακολουθούν ανήμποροι τα βασανιστήρια που υφίσταντο οι αγαπημένοι τους άνθρωποι, είχαν μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν τον θάνατό τους με ακραίο σαδισμό. Είχαν σκοπό να επιτείνουν το αίσθημα τρόμου αλλά και ευτελισμού των ίδιων των θυμάτων αλλά και του φιλικού και οικογενειακού τους περιβάλλοντος».

Από τις 7 Οκτωβρίου 2023 και καθ’ όλη την διάρκεια των μηνών που ακολούθησαν, ειδικό κλιμάκιο της ισραηλινής Αστυνομίας συλλέγει στοιχεία για την διακρίβωση καταγγελιών βιασμών κατά γυναικών και ανδρών με δράστες τους ενόπλους της Χαμάς. Στην προσπάθειά τους να συλλεγούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, η Αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην διστάσουν να καταθέσουν σχετικές πληροφορίες διαβεβαιώνοντας ότι τα προσωπικά τους στοιχεία δεν θα δημοσιοποιηθούν.

Μερικοί από τους επιζώντες της επίθεσης διηγήθηκαν στα τοπικά μέσα όσα είχαν δει το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, ενώ λεπτομέρειες για τον τρόπο μεταχείρισης γυναικών που δολοφονήθηκαν το πρωί της επίθεσης διηγήθηκαν Ισραηλινές όμηροι που απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης συμφωνίας εκεχειρίας.    

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Δεκαπεντάχρονος ο δράστης που επιτέθηκε με μαχαίρι σε ιερέα στο Σίδνεϊ
Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη
Νέο βίντεο από τη στιγμή που οι Φρουροί της Επανάστασης εκτοξεύουν drones και πυραύλους
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
Μήνυμα στο Ιράν από τον Αρχηγό του Ισραηλινού στρατού-«Θα λάβει την απάντηση που πρέπει»
«Το Ισραήλ θα ανταπαντήσει στο Ιράν»-Ανάμεσα στους στόχους εργοστάσιο και σχέδιο εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης
Συγγραφέας μεταφέρει την αγωνία των πολιτών στο Ισραήλ-«Η πλειοψηφία δεν επιθυμεί απάντηση στο Ιράν»
Ζητούν από την Ολγκίν να καταγράψει την απουσία κοινού εδάφους σε έκθεση οι τ/κ-«Αξιολόγησαν λάθος το νέο μας όραμα»
Τατάρ: Με σωφροσύνη χρήση των βάσεων στην Κύπρο, δεν θέλουμε να γίνει στόχος, είναι η δική μας πατρίδα
Μεταφέρθηκε στο λιμάνι Λάρνακας το πλοιάριο με τους 37 μετανάστες από τη Συρία-Εντοπίστηκε και δεύτερο