Πώς απαντά ο εκδοτικός οίκος για το βιβλίο που αποσύρθηκε-«Θήραμα» των Κυνηγών, δηλώνει η Accept ΛΟΑΤΚΙ

Με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε πως ομάδα πολιτών χαρακτήρισε «ανήθικο» και «ανάρμοστο» το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη «Οικογένεια είναι…», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εκδόσεις «Διόπτρα».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε πως μια ομάδα πολιτών στην Κύπρο χαρακτήρισε «ανήθικο» και «ανάρμοστο» το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη «Οικογένεια είναι…», που κυκλοφόρησε το 2020 και μιλάει για τα διαφορετικά είδη οικογένειας που υπάρχουν παντού γύρω μας».

Παράλληλα οι εκδόσεις «Διόπτρα» σημειώνουν πως, «η ομάδα αυτή (Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών) ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας την απόσυρση του βιβλίου από τη βιβλιοθήκη ενός νηπιαγωγείου, καθώς όπως γράφουν στην επιστολή τους: «Αυτές οι εικόνες, πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώμαλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρότυπα».

Επίσης αναφέρουν πως, «με ακόμη μεγαλύτερη λύπη διαβάσαμε πως ο Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαίωσε ότι έγινε διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών, σημειώνοντας ότι ''ναι, όντως ευσταθεί ότι αυτό το βιβλίο δόθηκε σε νηπιαγωγείο. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό εδώ. Το μεμπτό είναι εκεί όπου επιλέγονται κάποια βιβλία, τα οποία προκαλούν. Φαίνεται ότι αυτό το βιβλίο προκαλεί. Έχει αποσυρθεί'', κατέληξε.

Όπως αναφέρουν οι εκδόσεις «Διόπτρα», «ναι, προκαλεί. Προκαλεί να μην βιώσει κανένα παιδί την περιθωριοποίηση, την απόρριψη, τον εκφοβισμό επειδή η οικογένειά του ίσως να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών. Μπορεί να είναι μια οικογένεια με δύο μαμάδες ή μπαμπάδες, με έναν γονιό, με τον παππού να το φροντίζει, με γονείς άλλης θρησκείας ή εθνικότητας. Το βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη και η εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη έχουν ως επίκεντρο την αγάπη και την ασφάλεια που συνιστούν μια οικογένεια». Και το μήνυμά του είναι απλό και δυνατό: Να μην αποκλείουμε κανέναν από την κοινωνία μας, αλλά να φροντίσουμε να υπάρχει συμπερίληψη για όλες και όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποσύρθηκε το βιβλίο από το νηπιαγωγείο που προκάλεσε αντιδράσεις-«Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό»

Στο μεταξύ, σε ανάρτηση της η Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου δηλώνει θήραμα του κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, με αφορμή την απόσυρσή του εν λόγω βιβλίου, αναδημοσιεύοντας την τοποθέτηση του εκδοτικού οίκου.

«Η απάντηση του εκδοτικού οίκου @dioptrabooks στην απόσυρση του βιβλίου "Οικογένεια είναι..." μετά από την καταγγελία του κινήματος "Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών", που είμαστε κι εμείς μεταξύ των θηραμάτων τους εδώ και καιρό. Μάλιστα, εκπρόσωπος τους σήμερα μίλησε σε κανάλι, σαν άλλο παράδειγμα προς την πολύχρωμη οικογένεια ανάφερε τη δολοφονία. Αν δεν λανθανόμαστε, δολοφονία είναι το χόμπι του κυνηγίου», αναφέρει η ανάρτηση της Accept ΛΟΑΤΚΙ.

Δειτε Επισης

Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023