Τρία διαδοχικά τριήμερα αλλά... μισογεμάτο μέχρι στιγμής το ποτήρι για τους ξενοδόχους

Σε στάση αναμονής ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας το οποίο είναι σε περίπου ένα μήνα, βρίσκονται οι ξενοδόχοι, οι οποίοι αντικρύζουν μισογεμάτο το ποτήρι με τις κρατήσεις, οι οποίες κινούνται μέχρι στιγμής σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο, εκφράζουν την ελπίδα ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα την τελευταία στιγμή.

Παράλληλα, θετικό πρόσημο για τους ξενοδόχους, αποτελεί το γεγονός ότι μετά το τριήμερο του της Καθαράς Δευτέρας, 16 με 18 Μαρτίου, ακολουθούν ακόμη δυο τριήμερα, 23-25 Μαρτίου και 30-1η Απριλίου) γεγονός που εκτιμάται πως οι πολίτες θα εξορμήσουν στα παραλιακά και ορεινά θέρετρα. Σημειώνεται ότι ενόψει του πρώτου τριημέρου, η περισσότερη κινητικότητα αναμένεται, όπως κάθε χρόνο, στη Λεμεσό, καθώς είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων του καρναβαλιού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων, η έντονη κινητικότητα αναμένεται κυρίως από εσωτερικό τουρισμό, με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης να αναφέρει στον REPORTER ότι «ο κόσμος θα αδράξει την ευκαιρία για ολιγοήμερες αποδράσεις με μια ή δυο διανυκτερεύσεις το μάξιμουμ σε Λεμεσό, κυρίως ή ορεινά, αλλά και σε κάποιες μονάδες οι οποίες παραμένουν ανοικτές στα παραλιακά μέτωπα».

Ωστόσο, στην παρούσα φάση, ο αριθμός των κρατήσεων κινείται ακόμη σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, με τον κ. Ρουσουνίδη, να εξηγεί ότι, «όσο περνούν οι μέρες, θα είναι ακόμη περισσότερες οι κρατήσεις και συνήθως οι Κύπριοι είναι και της τελευταίας στιγμής για να αποφασίσουν για κάποιες ολιγοήμερες διακοπές».

Εάν οι πολίτες είναι επηρεασμένοι λόγω των τιμών, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, θεωρεί ότι οι τιμές των ξενοδοχείων, δεν αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για τους πολίτες, καθώς κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. «Ο κόσμος έχει μπει ήδη στη ρουτίνα του και πλέον μόνο κάποια Σαββατοκύριακα έχει στη διάθεσή του για να αποδράσει σε κάποια θέρετρα για ξεκούραση. Οι τιμές σήμερα όμως είναι σε αρκετά καλά και συγκαταβατικά επίπεδα».

Την ίδια ώρα, αυτό που εκτιμάται, είναι ότι η οικονομική κατάσταση των πολιτών, είναι αυτό που διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα τις κρατήσεις, ακόμη κι αν οι τιμές των ξενοδοχείων, είναι αρκετά φθηνές. Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Θερέτρων του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Ανδρέας Μαντάλας, «παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε αυξήσει τις τιμές στις διαμονές μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ όλοι οι τομείς παρατηρούν μια αύξηση, ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει για μια διαμονή, η οποία σήμερα κυμαίνεται από 50 μέχρι 70 ευρώ, με πρωινό για δυο άτομα».

Μάλιστα, οι ξενοδόχοι στα ορεινά δεν αναμένουν ότι θα υπάρξει κοσμοσυρροή το τριήμερο του καρναβαλιού στα ορεινά, ενώ σημαντικός παράγοντας στις κρατήσεις, διαδραματίζει το χιονισμένο τοπίο. «Ευελπιστούμε όμως ότι λόγω του ότι ακολουθούν ακόμη δυο τριήμερα, ο κόσμος να επιλέξει τα ορεινά για κάποιες στιγμές χαλάρωσης», αναφέρει ο κ. Μαντάλας.

Ωστόσο, αυτό που παρατηρούν οι ξενοδόχοι στα ορεινά, είναι ότι ο κόσμος επιλέγει να εκδράμει κυρίως κατά τις Παρασκευές και τα Σάββατα, σε αντίθεση με τις καθημερινές.

Δειτε Επισης

Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών
«Εδώ και μία εβδομάδα με παρακολουθεί, θα σας κάψω, απείλησε»-Η δραματική κατάθεση της 40χρονης
Οργή στη Νιγηρία για τον ομαδικό γάμο 100 κοριτσιών και νεαρών γυναικών
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Μετά την Σιλιάνοφσκα προκαλεί και ο Μιτσκόσκι-«Θα αποκαλώ τη χώρα μου Μακεδονία, αν θέλετε, πάμε Χάγη»
Η Λετονία συνέλαβε δύο υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας