BINTEO: Το παιδί που ανατράφηκε από σκύλους-Της έμαθαν να γαβγίζει να περπατάει στα τέσσερα

Η ιστορία της Οξάνα Μαλάγια, μιας Ουκρανής που πέρασε σημαντικό μέρος της παιδικής της ηλικίας ζώντας ανάμεσα σε αδέσποτα σκυλιά, αποτελεί μια βαθιά και ανησυχητική εξέταση της ανθρώπινης φύσης, της επιβίωσης και της ουσιαστικής ανάγκης για ανθρώπινη επαφή.

Η ζωή της Μαλάγια πήρε μια αδιανόητη τροπή στην τρυφερή ηλικία των τριών ετών, όταν οι αλκοολικοί γονείς της, συγκλονισμένοι από τις συνθήκες που επικρατούσαν, την άφησαν έξω στο κρύο. Αναζητώντας ζεστασιά και καταφύγιο, βρήκε παρηγοριά στη συντροφιά ενός σκύλου και της οικογένειας του. Αυτή η απόφαση, που καθοδηγείται από ένα αρχέγονο ένστικτο επιβίωσης, την οδήγησε στο να υιοθετήσει τις συμπεριφορές και τις μεθόδους επικοινωνίας των σκύλων που έγιναν η οικογένειά της.

Για πέντε χρόνια, η Μαλάγια έζησε με αυτά τα σκυλιά, εγκαταλείποντας την ανθρώπινη ομιλία και υιοθετώντας τις συνήθειές τους, όπως το περπάτημα στα τέσσερα, η κατανάλωση ωμού κρέατος και η αναζήτηση τροφής σε κάδους απορριμμάτων. Η μεταμόρφωσή της ήταν τόσο πλήρης που έγινε περισσότερο σκύλος παρά άνθρωπος, μια κατάσταση που αναδεικνύει την εύπλαστη φύση των νεαρών μυαλών και τη βαθιά επίδραση των πρώιμων επιρροών.

Μόλις στα εννέα της χρόνια ο ευρύτερος κόσμος αντιλήφθηκε την κατάστασή της. Οι ουκρανικές αρχές, αφού ειδοποιήθηκαν από έναν γείτονα που άκουσε το γάβγισμά της, προσπάθησαν να τη σώσουν. Ωστόσο, αρχικά συνάντησαν την αντίσταση από την αγέλη των σκύλων. Μόνο με στρατηγικό αντιπερισπασμό κατάφεραν να φέρουν τη Μαλάγια σε ένα περιβάλλον ανθρώπινης φροντίδας. Ωστόσο, η μετάβαση από τη ζωή της ανάμεσα σε σκύλους στην ενσωμάτωση στην ανθρώπινη κοινωνία ήταν γεμάτη προκλήσεις. Η Μαλάγια , η οποία μέχρι τότε είχε τη νοητική ικανότητα ενός 6χρονου, αντιμετώπισε σημαντικά εμπόδια στην εκμάθηση της γλώσσας και στην προσαρμογή στα ανθρώπινα πρότυπα.

Η περίπτωση της Μαλάγια υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της άμεσης ανθρώπινης αλληλεπίδρασης στην ανάπτυξη των παιδιών. Η παιδοψυχολόγος Lyn Fry εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με την ικανότητα της Μαλάγια να ενταχθεί πλήρως στην κοινωνία, τονίζοντας τη σημασία της απόκτησης γλωσσικών δεξιοτήτων μέχρι μια ορισμένη ηλικία για τη γνωστική ανάπτυξη.

Η ιστορία της Μαλάγια αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση των βαθιών επιπτώσεων της παραμέλησης και της σημασίας των περιβαλλόντων φροντίδας για τα παιδιά. Δείχνει την απίστευτη προσαρμοστικότητα του ανθρώπινου μυαλού αλλά και την ευπάθειά του σε πρώιμες εμπειρίες.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Γερμανός δισεκατομμυριούχος που είχε κηρυχθεί νεκρός το 2021 ίσως ζει κρυφά στη Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα πήγε τον νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο 3.000
Ζευγάρι πήρε διαζύγιο επειδή οι δικηγόροι τους πάτησαν λάθος κουμπί
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτογράφος έριξε την GoPro του στον ωκεανό-Τα πλάσματα που τρομοκράτησαν το διαδίκτυο
Ξόδεψε 2.000 ευρώ για να καλύψει αποτυχημένο τατουάζ-Το «χτύπησε» μεθυσμένη και έμοιαζε με ανδρικό μόριο
Πατέρας στις ΗΠΑ δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή