Καταγγελίες για παραβιάσεις στη νομοθεσία των Λαϊκών Αγορών-Ψάχνουν αλλαγές στην Επ. Γεωργίας

Αλλαγές στον περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Νόμο του 2022 συζητά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, ενώπιον της οποίας κατατέθηκε την Τρίτη αναθεωρημένο νομοσχέδιο με εκτεταμένες αλλαγές.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια, παρά τις σαφείς διατάξεις της υφιστάμενης νομοθεσίας για αποκλειστική πώληση κυπριακών προϊόντων, δεχόμαστε αρκετές καταγγελίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας». 

Όπως είπε ο κ. Γαβριήλ, «τίθεται θέμα αποτελεσματικού ελέγχου εφαρμογής της νομοθεσίας από τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ως προς τη διασφάλιση τήρησης των οριζόντιων νομοθεσιών που αφορούν την προέλευση, την ποιότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια των προϊόντων». 

Κατατέθηκε σήμερα στην Επιτροπή Γεωργίας το αναθεωρημένο κείμενο, το οποίο περιλαμβάνει εκτεταμένες αλλαγές, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα θέσει το θέμα σε προτεραιότητα ώστε το συντομότερο δυνατόν να τεθεί το νομοσχέδιο με εκσυγχρονιστικές διατάξεις ενώπιον της Ολομέλειας.   

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Οικονομική στήριξη εργαζομένων που πλήττονται από τις πυρκαγιές ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας
Επτά πρόσωπα στα νοσοκομεία από τις πυρκαγιές στη Λεμεσό-Σταθμοί πρώτων βοηθειών σε Ερήμη και Πάχνα
Προσπάθειες Cyta για αποκατάσταση των επικοινωνιών στις πληγείσες κοινότητες
Ιστορικό ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας στην Κύπρο-Ακούμπησε τους 44,7 βαθμούς ο υδράργυρος
Έφυγε από τη ζωή ο Κλείτος Ιωαννίδης
Φωνές Μιχαηλίδου μετά την εκκένωση των κατασκηνώσεων λόγω της πυρκαγιάς-«Κενό στο νομοθετικό πλαίσιο»
Διακοπή και σήμερα των υπαίθριων εργασιών και των delivery-Σε πορτοκαλί επίπεδο η επικινδυνότητα
Αναβάλλεται η πανσυδικαλιστική σύσκεψη για ΑΤΑ λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς
Σε ισχύ τίθεται η νέα πορτοκαλί προειδοποίηση-Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία
Κολλημένη στο πορτοκαλί η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 44 βαθμούς ο υδράργυρος την Πέμπτη