Αξιολογεί δεδομένα, ψάχνει μαρτυρίες και δεν τοποθετείται για τον εμπρησμό οχημάτων η Αστυνομία

Οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται για να έχουμε το συντομότερο εικόνα για τα κίνητρα της νέας εγκληματικής ενέργειας, ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Αντρέας Αγγελίδης, σε σχέση με τον εμπρησμό δυο οχημάτων λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έξω από την οικία αστυνομικού μέλους της Προεδρικής Φρουράς, σε κεντρική περιοχή της Λεμεσού.

Σε παρατήρηση ότι ένα εκ των δυο οχημάτων χρησιμοποιείται από αστυνομικό, μέλος της προεδρικής φρουράς, ο κ. Αγγελίδης δεν επιβεβαίωσε οτιδήποτε, λέγοντας πως «σε αυτό το στάδιο προχωρούμε, αξιολογούνται τα δεδομένα, λαμβάνονται καταθέσεις και δεν θα γίνουν οποιεσδήποτε άλλες δηλώσεις, έχοντας υπόψη ότι είμαστε στην αρχή».

89.width-800

«Εκείνο το οποίο έχει σημασία για εμάς είναι να υπάρχει το συντομότερο εικόνα, μαρτυρίες, τεκμηριωμένη θέση, όσον αφορά τα κίνητρα της εγκληματικής ενέργειας», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του.

Πρόσθεσε δε ότι «από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται να πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια, δηλαδή για εμπρησμό και στο πλαίσιο της διερεύνησης, λαμβάνονται καταθέσεις, αξιολογούνται μαρτυρίες και άλλες πληροφορίες όσον αφορά τα κίνητρα και γενικότερα τη διερεύνηση της υπόθεσης».

Έχουν οριστεί ανακριτές από το ΤΑΕ, συνέχισε, οι οποίοι θα διερευνήσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση «και αναλόγως θα προχωρήσουμε και θα γίνονται δηλώσεις για τις εξελίξεις γι' αυτά τα οποία μπορούν να δημοσιοποιηθούν».

Σε αυτό το στάδιο, υπέδειξε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, «δεν είναι σωστό και δεν θα υπεισέλθω σε οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες που ενδεχομένως υπάρχουν».

121.width-800

Μιλώντας γενικότερα για τη διερεύνηση υποθέσεων κακόβουλων ενεργειών σε οχήματα ή υποστατικά και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πολλές φορές οι παραπονούμενοι εκφράζουν άγνοια, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «υπάρχει σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας, όσον αφορά την εξιχνίαση μιας υπόθεσης, στη βάση του ότι θα πρέπει να υπάρχει και περισσότερη συνεργασία με τους παραπονούμενους».

«Οι καταθέσεις των παραπονούμενων έχουν καθοριστική σημασία για την πορεία, έχοντας υπόψη ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να δρας και έγκαιρα», είπε και σημείωσε πως, πέραν της οποιασδήποτε κατεύθυνσης που δίνεται από τους παραπονούμενους, «επικεντρωνόμαστε επιπρόσθετα στο θέμα της αξιολόγησης των πληροφοριών που έχει η Αστυνομία, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να προχωρούμε στη διερεύνηση και να γίνονται όλες εκείνες οι διαδικασίες που πρέπει».

Ο Ανδρέας Αγγελίδης υπέδειξε ότι από πλευράς ΑΔΕ Λεμεσού έχουν ενισχυθεί τα μέτρα πρόληψης, σημειώνοντας ότι «δεν είναι εφικτό να αποτραπούν όλα».

122.width-800

Πηγή: ΚYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εμπρηστές παρέδωσαν στις φλόγες δύο οχήματα έξω από οικία αστυνομικού της Προεδρικής Φρουράς (pics)

Δειτε Επισης

Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Επαφές Χαρτσιώτη στην Αθήνα, μνημόνιο συνεργασίας με Ελλάδα για ισότητα και έμφυλη βία
Αρχίζουν να γράφουν οι κάμερες στα δυο σημεία που τοποθετήθηκαν στο Στρόβολο
Σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου το Lobbying υπενθυμίζει η Αρχή κατά της Διαφθοράς
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 24χρονη Έλλη Στυλιανού στη Βρετανία
Σε κοινή συνισταμένη με Οδυσσέα το προσωπικό της Ελεγκτικής-«Αφήστε μας να εργαστούμε χωρίς περιορισμούς»
Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για υποθέσεις ναρκωτικών