Έρευνα της ΕΕ κατά της Apple για τις υπηρεσίες streaming - Αντιμέτωπη με πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ η εταιρεία

Η Apple αντιμετωπίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για τους περιορισμούς στην πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming μουσικής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά κατά πόσον η Apple εμπόδισε όσους κάνουν streaming μουσικής να ενημερώνουν τους χρήστες για φθηνότερους τρόπους εγγραφής εκτός του καταστήματος εφαρμογών της, από το οποίο λαμβάνει σημαντικό μερίδιο από τα έσοδα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να επιβάλουν πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποτελούσε απόφαση-ορόσημο κατά της Apple έπειτα από χρόνια διαμαρτυριών. Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ πρόστιμο ανταγωνισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και το 2020 της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,1 δισ. ευρώ από τη Γαλλία -το οποίο έπειτα από έφεση έγινε 370 εκατ. ευρώ- για αντιανταγωνιστικές συμφωνίες με δύο χονδρέμπορους.

Όπως σημειώνει ο Guardian, η Spotify κατέθεσε καταγγελία στην ΕΕ το 2019, υποστηρίζοντας ότι η Apple περιορίζει τις επιλογές και τον ανταγωνισμό στο κατάστημα εφαρμογών της, χρεώνοντας τέλος 30% σε όλες τις αγορές. Επίσης, η Apple εμπόδισε τη Spotify και άλλες εταιρείες να ενημερώνουν τους πελάτες ότι μπορούν να αποφύγουν την προμήθεια - και να έχουν καλύτερη προσφορά - απλά κάνοντας εγγραφή στον ιστότοπο του Spotify.

Από την πλευρά της, η Apple λέει ότι η αμοιβή της δικαιολογείται επειδή δαπανά πολλά για την παροχή ενός ασφαλούς καταστήματος εφαρμογών και παρέχει στο Spotify πρόσβαση σε εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες.

Η Spotify ανταπαντά ότι η υπηρεσία streaming της Apple, η Apple Music, δεν αντιμετωπίζει το ίδιο επιπλέον κόστος, γεγονός που της δίνει πλεονέκτημα και καθιστά τις χρεώσεις αντιανταγωνιστικές.

Κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ενέργειες της Apple είναι παράνομες και αντιβαίνουν στους κανόνες της Ένωσης που επιβάλλουν τον ανταγωνισμό στην ενιαία αγορά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλo (pics)
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA
Προειδοποίηση Apple για επιχείρηση υποκλοπών σε 92 χώρες
Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες από την έκλειψη Ηλίου
LIVΕ/BINTEO: Η ολική έκλειψη ηλίου μέσω της NASA-Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το σπάνιο φαινόμενο
Η Meta θα αναγνωρίζει τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Microsoft προειδοποιεί πως η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να παρέμβει στις εκλογές στις ΗΠΑ