Ανεπαρκή θεωρεί τα μέτρα στήριξης των Τουρκοκυπρίων το ΡΤΚ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τους Τουρκοκύπριους είναι ανεπαρκή, πρόσκαιρα και πόρρω απέχουν από τον στόχο του συνεταιρισμού, ανέφερε ο γγ του ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοϊ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα σε γραπτή δήλωση του κ. Ακάνσοϊ στην οποία σημείωσε πως προκαλεί συζητήσεις το γεγονός ότι «προσπεράστηκε», κατά την έκφρασή του, η παραχώρηση υπηκοότητας σε παιδιά μεικτών γάμων Τουρκοκυπρίων και εξέφρασε την άποψη ότι τα μέτρα έπρεπε να είχαν άξονα την ομοσπονδιακή λύση και να αγγίζουν τις επείγουσες ανάγκες που φέρουν το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης» στις 26 Αυγούστου 2023 με πληροφορίες για τα μέτρα ο κ. Ακάνσοϊ υποστήριξε ότι εκείνα τα μέτρα περιείχαν κυρίως οικονομικά έργα και βήματα που ανέπτυσσαν τους τομείς της κοινωνίας, της υγείας, του εμπορίου και της κουλτούρας της ειρήνης και θα ετοίμαζαν τους τουρκοκυπριακούς «θεσμούς» στον δρόμο της ΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταδικάζει την πολιτική δίωξη του Σενέρ Λεβέντ το Άλμα
LIVE: Εντόπισε παραλείψεις από το ΤΟΜ η Ερευνητική-«Οδήγησαν στοιχεία να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας»
Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι η Μουρτζούκου ευθύνεται και για τον θάνατο του Παναγιωτάκη-Θέλει ολοκληρωμένη ομολογία
Πυρκαγιά από μετασχηματιστή της ΑΗΚ στη Γαλάτα
Αθώοι από το εκ πρώτης όψεως Σήφης και Σπύρος για την δολοφονία Ανδρονίκου-«Καμία μαρτυρία για οργάνωση»
Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της παράνομης δίωξης Σενέρ Λεβέντ από τη Βουλή
Σε δίκη βαρυποινίτης, επιχειρηματίες και δεσμοφύλακας, ελεύθεροι υπό όρους-Δεν εξασφάλισαν μαρτυρία για ναρκωτικά και προστασία
Τα κόμματα για τη συμπλήρωση 14 ετών από τη φονική έκρηξη στο Μαρί
N. Xριστοδουλίδης για Μαρί: Απευθύνω δημόσια συγνώμη, υπόσχεση για μη επανάληψη τέτοιων λαθών και παραλήψεων
Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 31χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του στον Άγιο Δομέτιο