Μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που προωθούνται συζήτησε με την ΔΗΠΑ ο Υφυπουργός Καινοτομίας

Για μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στο πλαίσιο του στόχου για ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό ψηφιακό κράτος ενημέρωσε την Παρασκευή, τον Πρόεδρο και την ηγεσία της ΔΗΠΑ ο νέος Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημος Δαμιανού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΠΑ, πρόκειται, όπως λέχθηκε, για πρωτοβουλίες που αγγίζουν όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και εντάσσονται στο επίκεντρο του κυβερνητικού Προγράμματος Διακυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο της χώρας.

Περιλαμβάνουν δράσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί όπως η ανάπτυξη της εφαρμογής Ψηφιακός Πολίτης αλλά και πληθώρα άλλων εργαλείων και λύσεων που αναμένεται να διευκολύνουν ουσιαστικά την καθημερινότητα του πολίτη, να ενισχύσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και να ενθαρρύνουν την καινοτομία.

Αναφέρεται ότι στην προσπάθεια αυτή, δήλωσε ο Υφυπουργός, η συλλογικότητα και η συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει, αλλά και την αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων ενδέχεται να παρουσιαστούν σε ένα τόσο πολυδιάστατο εγχείρημα, ενώ εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί με μεθοδικότητα και αφοσίωση για να ανταποκριθεί το Υφυπουργείο με επάρκεια στις υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες των πολιτών.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος Καρογιάν, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο του κ. Δαμιανού, ευχήθηκε όπως το Υφυπουργείο ανταποκριθεί επαρκώς στις απαιτήσεις της εποχής, αλλά και τις ανάγκες του κράτους και των πολιτών. Ο κ. Καρογιάν σημείωσε ότι ως χώρα έχουμε μείνει πίσω από άλλα κράτη στα σχετικά θέματα, παρόλες τις καλές προθέσεις και σχεδιασμούς, κάτι που αφενός επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και αφετέρου στερεί από το κράτος επενδύσεις και έσοδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συζήτηση ο κ. Καρογιάν επικεντρώθηκε σε θέματα κυβερνοασφάλειας, μετά και τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις κατά του κράτους, τις οποίες χαρακτήρισε ως ύψιστο θέμα εθνικής ασφάλειας. Περαιτέρω, αναφέρθηκε στο θέμα της ψηφιακής μετάβασης της χώρας, της ανάπτυξης τεχνολογιών αιχμής, σε θέματα έρευνα και καινοτομίας, ενώ χαρακτήρισε τις ψηφιακές υποδομές του κράτους ως εργαλείο προσέλκυσης εσόδων και ενδυνάμωσης της κυπριακής οικονομίας.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία έθιξε το θέμα του συστήματος E-Justice, την ανάγκη ψηφιακής συνένωσης και επικοινωνίας μεταξύ κρατικών υπηρεσιών, ενώ εισηγήθηκε, όπου είναι εφικτό, η χώρα μας να ακολουθήσει μοντέλο υιοθέτησης και προσαρμογής τεχνολογικών εργαλείων και μεθόδων από πιο προηγμένες χώρες. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το blockchain technology, τα τεχνολογικά πάρκα, διπλώματα ευρεσιτεχνίας και διανοητικής ιδιοκτησίας, καθώς και θέματα τεχνητής νοημοσύνης, ως εργαλεία περαιτέρω ανάπτυξης για τη χώρα μας.

Η συνάντηση του Πρόεδρου της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μάριου Καρογιάν, με τον νέο Υφυπουργό Καινοτομίας, Νικόδημο Δαμιανού έγινε στην παρουσία του Αντιπροέδρου της Παράταξης Μαρίνου Κλεάνθους και στελεχών των δύο πλευρών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού