Μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που προωθούνται συζήτησε με την ΔΗΠΑ ο Υφυπουργός Καινοτομίας

Για μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στο πλαίσιο του στόχου για ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό ψηφιακό κράτος ενημέρωσε την Παρασκευή, τον Πρόεδρο και την ηγεσία της ΔΗΠΑ ο νέος Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημος Δαμιανού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΠΑ, πρόκειται, όπως λέχθηκε, για πρωτοβουλίες που αγγίζουν όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και εντάσσονται στο επίκεντρο του κυβερνητικού Προγράμματος Διακυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο της χώρας.

Περιλαμβάνουν δράσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί όπως η ανάπτυξη της εφαρμογής Ψηφιακός Πολίτης αλλά και πληθώρα άλλων εργαλείων και λύσεων που αναμένεται να διευκολύνουν ουσιαστικά την καθημερινότητα του πολίτη, να ενισχύσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και να ενθαρρύνουν την καινοτομία.

Αναφέρεται ότι στην προσπάθεια αυτή, δήλωσε ο Υφυπουργός, η συλλογικότητα και η συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει, αλλά και την αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων ενδέχεται να παρουσιαστούν σε ένα τόσο πολυδιάστατο εγχείρημα, ενώ εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί με μεθοδικότητα και αφοσίωση για να ανταποκριθεί το Υφυπουργείο με επάρκεια στις υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες των πολιτών.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος Καρογιάν, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο του κ. Δαμιανού, ευχήθηκε όπως το Υφυπουργείο ανταποκριθεί επαρκώς στις απαιτήσεις της εποχής, αλλά και τις ανάγκες του κράτους και των πολιτών. Ο κ. Καρογιάν σημείωσε ότι ως χώρα έχουμε μείνει πίσω από άλλα κράτη στα σχετικά θέματα, παρόλες τις καλές προθέσεις και σχεδιασμούς, κάτι που αφενός επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και αφετέρου στερεί από το κράτος επενδύσεις και έσοδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συζήτηση ο κ. Καρογιάν επικεντρώθηκε σε θέματα κυβερνοασφάλειας, μετά και τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις κατά του κράτους, τις οποίες χαρακτήρισε ως ύψιστο θέμα εθνικής ασφάλειας. Περαιτέρω, αναφέρθηκε στο θέμα της ψηφιακής μετάβασης της χώρας, της ανάπτυξης τεχνολογιών αιχμής, σε θέματα έρευνα και καινοτομίας, ενώ χαρακτήρισε τις ψηφιακές υποδομές του κράτους ως εργαλείο προσέλκυσης εσόδων και ενδυνάμωσης της κυπριακής οικονομίας.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία έθιξε το θέμα του συστήματος E-Justice, την ανάγκη ψηφιακής συνένωσης και επικοινωνίας μεταξύ κρατικών υπηρεσιών, ενώ εισηγήθηκε, όπου είναι εφικτό, η χώρα μας να ακολουθήσει μοντέλο υιοθέτησης και προσαρμογής τεχνολογικών εργαλείων και μεθόδων από πιο προηγμένες χώρες. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το blockchain technology, τα τεχνολογικά πάρκα, διπλώματα ευρεσιτεχνίας και διανοητικής ιδιοκτησίας, καθώς και θέματα τεχνητής νοημοσύνης, ως εργαλεία περαιτέρω ανάπτυξης για τη χώρα μας.

Η συνάντηση του Πρόεδρου της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μάριου Καρογιάν, με τον νέο Υφυπουργό Καινοτομίας, Νικόδημο Δαμιανού έγινε στην παρουσία του Αντιπροέδρου της Παράταξης Μαρίνου Κλεάνθους και στελεχών των δύο πλευρών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βλέπει προσωπικές διαφορές πίσω από τα μαχαιρώματα ο Σύνδεσμος Δικαιωμάτων Φυλακισμένων
Πυρκαγιά στο Μοναγρούλλι έκανε στάχτη οκτώ δεκάρια βλάστησης
Φοβερό τροχαίο στα κατεχόμενα με δυο νεκρούς και εννέα τραυματίες
Aποσύρθηκαν καλλυντικά προϊόντα από την ευρωπαϊκή αγορά
Η Κύπρος κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε-Μείωση και στο δημόσιο χρέος
Κατάσχεση πέραν των 4.000 κροτίδων και 18 συλλήψεις από την Αστυνομία
Την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας αντιμετωπίζει ο 46χρονος για το θανατηφόρο στην Ορόκλινη
Μπαλάκι οι ευθύνες για το χάος των λαμπρατζιών-«Αποποίηση ευθυνών για πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας»
Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμών αξιολόγησης εκπαιδευτικών
BINTEO: Δυο συλλήψεις έπειτα από συμπλοκή αλλοδαπών στη Λάρνακα-«Έχουν ρημάξει την πόλη»