Ζητά απαντήσεις από τον Ευαγγελίδη για τη τέλεση εικονικών γάμων στην Αραδίππου το ΑΚΕΛ

«Ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης οφείλει να δώσει απαντήσεις για τον επαναλαμβανόμενο διασυρμό του Δήμου», αναφέρει το ΑΚΕΛ Αραδίππου.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι, «τo ΑΚΕΛ Αραδίππου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό τoυ σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τη διεξαγωγή εικονικών γάμων στον Δήμο μας. Δυστυχώς, ο Δήμος Αραδίππου βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο αρνητικών δημοσιευμάτων, καθώς μια επιχείρηση που διοργανώθηκε από την Europol, σε συνεργασία με τις Κυπριακές αρχές, ανέδειξε ένα εγκληματικό κύκλωμα που διευκόλυνε την παράνομη μετανάστευση και διαμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω εικονικών γάμων. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, από τους 133 εικονικούς γάμους, οι 107 πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Αραδίππου, σημειώνοντας δυστυχώς, ακόμα μια αρνητική πρωτιά για τον Δήμο μας».

Παράλληλα σημειώνει πως, «με λύπη αλλά και με αγανάκτηση, παρατηρούμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος μας βρίσκεται στο επίκεντρο ανάλογων ερευνών. Επισημαίνουμε ότι ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ως το άτομο που ηγείται του Δήμου φέρει τεράστια πολιτική και διοικητική ευθύνη. Αν και το ίδιο θέμα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τόσο την κοινή γνώμη με σχετικά δημοσιεύματα από το 2016, όσο και τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, ο Δήμαρχος δεν εξάσκησε τον απαραίτητο διοικητικό έλεγχο, επιτρέποντας έτσι την εκμετάλλευση της διαδικασίας τέλεσης γάμων από ένα ολόκληρο εγκληματικό κύκλωμα. Ο Δήμαρχος οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στους Δημότες, εξηγώντας τις πολιτικές αποφάσεις και τις διαδικασίες ελέγχου που εφάρμοσε για την προστασία του Δήμου από τέτοια κυκλώματα».

Στη συνέχεια το ΑΚΕΛ Αραδίππου τονίζει πως, «δυστυχώς εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ο Δήμαρχος δεν αντιμετώπισε την κατάσταση με την δέουσα προσοχή με αποτέλεσμα να διασύρεται για ακόμη μια φορά ένας ολόκληρος Δήμος. Είναι απορίας άξιο τί ωθούσε το εγκληματικό κύκλωμα να προτιμά τον Δήμο Αραδίππου για την τέλεση των εικονικών γάμων;. Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις από τον Δήμαρχο Αραδίππου, οι ενέργειες ή οι παραλείψεις του οποίου αφήνουν τον Δήμο μας εκτεθειμένο τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Δειτε Επισης

Δεν αναμένει εξελίξεις στο Κυπριακό μέχρι τον Σεπτέμβριο η πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Είμαστε ένα, διεμήνυσε η Μέτσολα-«Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»
Οι καταθέσεις και τα χρέη των πολιτικών αρχηγών-Όσα καταγράφουν στο Πόθεν Έσχες τους
Εν αναμονή εισηγήσεων η Κυβέρνηση για την υλοποίηση αναβάθμισης της ναυτικής βάσης στο Μαρί
Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Πράσινο και για δημιουργία ανώτατων θέσεων
Απαντά στην Άγκυρα η Αθήνα-«Λυπούμαστε που ο Δένδιας παρέλειψε να… ευχαριστήσει τις τουρκικές δυνάμεις»
Διεύρυνση στρατηγικής ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων ενώπιον Υπουργικού-Αναβαθμίζεται το νοσοκομείο Τροόδους
Ενοχλημένη η Άγκυρα με δηλώσεις Δένδια για εισβολή-«Προσπαθεί να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας ταραχές»
Συστάθηκαν οι επτά επιτροπές του Συμβουλίου του ΕΟΑ Πάφου
Οι Μαρίνος Λάμπρου και Μάριος Μεταξάς αντιπρόεδροι του Συμβουλίου του ΕΟΑ Πάφου