Έξαλλος ο Τατάρ για τα πλαστά διπλώματα των «πανεπιστημίων»-«Κανείς δεν μπορεί να τα χρησιμοποιεί»

Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα «πανεπιστήμια» για δικό του προσωπικό όφελος, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σε συνάντηση που είχε με τον «πρόεδρο» και μέλη του «διοικητικού συμβουλίου» του «ανώτατου συμβουλίου προγραμματισμού, ελέγχου, πιστοποίησης και συντονισμού ανώτατης εκπαίδευσης» (YÖDAK) στα κατεχόμενα.

Ο Τ/κ ηγέτης σχολίαζε τις τελευταίες εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στα κατεχόμενα με τις συλλήψεις μελών διοικήσεων «πανεπιστημίων» για πλαστά διπλώματα και προσέλκυση ξένων φοιτητών ως φτηνής εργατικής δύναμης.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Τατάρ υπογράμμισε τη σημασία των «πανεπιστημίων» για το ψευδοκράτος που βρίσκεται σε «απομόνωση», όπως είπε, προσθέτοντας ότι πολλοί απόφοιτοι διετέλεσαν Υπουργοί, Βουλευτές και Πρέσβεις στις χώρες τους.

Εξέφρασε θλίψη για κάποια προβλήματα που υπάρχουν στην ανώτατη εκπαίδευση στα κατεχόμενα και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να δεσμεύουν όλη την ανώτατη εκπαίδευση κάποια ατομικά λάθη.

Σημειώνοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί η «θεσμική δομή» των νέων «πανεπιστημίων», είπε ότι ευθύνη όλων είναι να εφαρμόζουν τους «νόμους» και να υπηρετούν την «τδβκ».

«Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τους θεσμούς αυτούς για τον εαυτό του. Αυτοί οι θεσμοί είναι θεσμοί της 'τδβκ'», υποστήριξε ο ΕρσίνΤατάρ.

Στο μεταξύ, ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου, ταξίδεψε στο Καζακστάν για να συμμετάσχει στην έκθεση τουρκικών πανεπιστημίων "Δρόμος του Μεταξιού 2024" και συναντήθηκε με τον πρόξενο της Τουρκίας στο Αλμάτι, Εβρέν Μουντερίσογλου, ενώ επισκέφθηκε τοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Εξάλλου, το «πανεπιστήμιο» Εγγύς Ανατολής (YDÜ), το οποίο συνεργάζεται με περισσότερα από 150 πανεπιστήμια και ιδρύματα από πολλές χώρες του κόσμου, υπέγραψε "πρωτόκολλο συνεργασίας" με το Κρατικό Πανεπιστήμιο Παγκόσμιων Γλωσσών του Ουζμπεκιστάν και τη Διεθνή Ακαδημία Ισλαμικών Επιστημών του Ουζμπεκιστάν, όπως αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υφ: Τουρισμού: Μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη
Πρόγραμμα εντοπισμού ελλείψεων στην ψυχική υγεία στην ΕΕ ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Βανδάλισαν την προτομή του Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία (pic)
Αυτές είναι οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη-Ανάμεσα τους τρεις Κυπριακές
Εικόνα ντροπής από στάση λεωφορείου στην Πάφο-Γιαγιά ξαπλωμένη στο έδαφος
Σε διαθεσιμότητα καθηγητής μετά από καταγγελία ότι φίλησε μαθήτρια στο στόμα
Μέχρι 14 Ιουνίου οι αιτήσεις παροχής νομικών υπηρεσιών για εκπροσώπηση παιδιών
Στις 34 οι περιπτώσεις γονικής αποξένωσης στην Κύπρο-Ενίσχυση υπηρεσιών με άλλους τέσσερις λειτουργούς
Στο 33,7% η πληρότητα των ξενοδοχείων στα κατεχόμενα το πρώτο τρίμηνο φέτος
Εκστρατεία «Safe2Eat» 2024 για την ασφάλεια των τροφίμων