Μειώθηκαν κατά 550,000 οι επιβατικές θέσεις, εκφράζουν ανησυχία οι τουριστικές επιχειρήσεις

Ανησυχία για τη φετινή τουριστική χρονιά εκφράζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής για το 2024 καταγράφεται μείωση 550.000 θέσεων όσον αφορά πτήσεις από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια, σε σύγκριση με το 2023.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση ο ΣΤΕΚ αναφέρει ότι από την ενημέρωση της οποίας έτυχε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του από εκπρόσωπο της Hermes Airports, για τις εξελίξεις και την κατάσταση πραγμάτων όπως διαμορφώνεται την παρούσα χρονική στιγμή και ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, «βασικό συμπέρασμα είναι πως προκαλούνται σημαντικές ανησυχίες».

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα προγραμματισμούς των αεροπορικών εταιρειών για διενέργεια πτήσεων από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια, «μέχρι στιγμής για το 2024 καταγράφεται μείωση 550.000 θέσεων σε σύγκριση με το 2023», αναφέρεται.

Πέραν αυτού, προστίθεται, συνεχίζεται η αβεβαιότητα για τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά του Ισραήλ, η οποία σχετίζεται με το συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα «και όπου οι ενδείξεις κάθε άλλο παρά αισιόδοξες μπορούν να χαρακτηριστούν».

«Επιπλέον, η πιθανότητα καθήλωσης ή χρονοβόρων επιδιορθώσεων σε συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφη, λόγω προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, ενδεχομένως να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα εάν επηρεαστούν αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια προς και από Κύπρο», σημειώνει ακόμη ο ΣΤΕΚ.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι γίνεται αντιληπτό ότι η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της φετινής τουριστικής χρονιάς είναι μεγάλη και ως εκ τούτου όλοι οι εμπλεκόμενοι «θα πρέπει να επιδεικνύουν τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάντοτε σε πνεύμα συνεργασίας για το καλώς νοούμενο συμφέρον του τομέα και της οικονομίας γενικότερα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Είναι καιρός να επανενωθεί το τελευταίο διαιρεμένο κράτος μέλος της ΕΕ
Ο δράστης της επίθεσης κατά του Τραμπ γκούγκλαρε λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Κένεντι
Επιτυχής Εκδήλωση και Βραβεύσεις στην Πλατεία Ζουχούρι από την ΑΧΕΠΑ
BINTEO: Χαμός στη Βουλή της Τουρκίας-Έπεσε ξύλο μεταξύ βουλευτών του Ερντογάν και του κουρδικού κόμματος
Πέθανε η 38χρονη έγκυος στην Πάτρα που υπέστη τρεις ανακοπές-Νωρίτερα είχε χάσει και το βρέφος της
Μεροληπτική μεταχείριση για ασθενοφόρα καταγγέλλει το Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού
Απαντά σε Ερντογάν η Αθήνα για το Κυπριακό-«Η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελεί λύση»
Γ. Παπαναστασίου: Ορόσημο το έργο €50 εκ. από ΑΗΚ και Cyta για έξυπνους μετρητές
Εργασίες σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου το προσεχές διάστημα
Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες Γκουτέρες για επανένωση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές