Εάν δεν υπήρχε το ανέλεγκτο του Γενικού Εισαγγελέα, θα βίωνα όλον αυτόν τον μαρτυρικό Γολγοθά για 19 χρόνια;

***Εξ αφορμής ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΛΕΓΚΤΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

*Έτυχε να παρακολουθήσω, προς το τέλος, την εκπομπή “ΑΙΧΜΕΣ” στο "Mega TV", στις 16.02.2024, με θέμα τον ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΞΟΥΣΙΩΝ: ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΛΕΓΚΤΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ… όπως ήταν η επιγραφή στην οθόνη.

*Και θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στον παρουσιαστή, κύριο Σωτήρη Παρούτη, αλλά και να συγχαρώ τους βουλευτές, κυρία Ειρήνη Χαραλαμπίδου και κύριο Δημήτρη Δημητρίου για το πολύ ενδιαφέρον θέμα που ανέπτυξαν, το οποίο μάς αφορά όλους προσωπικά αλλά και τον τόπο μας ευρύτερα!

*Και είπα: Δόξα τω Θεώ που έφτασε η ώρα να ξυπνήσει ο Λαός της Κύπρου από το λήθαργο που ήταν για δεκαετίες και να απαιτήσει τον εκσυγχρονισμό κάποιων εξουσιών που δεν λειτουργούν σωστά και δίκαια!

*Ήθελα επίσης να θέσω μερικά ερωτήματα δημοσίως που με αφορούν άμεσα, αλλά και τον κάθε πολίτη αυτού του τόπου, και θα περιμένω απαντήσεις και από τους αρμόδιους των θεσμών αυτών:

*Εάν υπήρχε έλεγχος και όχι ανέλεγκτο του Γενικού Εισαγγελέα και δεν εξαρτιούνταν όλα και όλοι από εκείνον και τους υφιστάμενους του, θα βίωνα όλον αυτόν τον μαρτυρικό Γολγοθά για 19 χρόνια, προσπαθώντας να αποδείξω το αυτονόητο, την Αλήθεια, την οποίαν είχαν κουκουλώσει από την πρώτη στιγμή στην σκηνή;

*Ναι, αυτή την Αλήθεια που βιάστηκαν να θάψουν βαθιά στο χώμα, πριν ακόμα περάσουν οι 24 ώρες από το στυγερό έγκλημα, "οργάνωσαν" την κηδεία του στο πι και φι, προτού εμφανιστούν τα σημάδια από τα βαριά κτυπήματα στο σώμα του και ο στραγγαλισμός!

*Είναι δυνατό να βρεθεί άνθρωπος κάτω από 30 μέτρα ύψος γέφυρα, τοποθετημένος ανάσκελα, χωρίς εξωτερικές κακώσεις που να δικαιολογούν πτώση από ύψος, με το στόμα γεμάτο άμμο και μώλωπες δακτύλων στα χέρια του που τον σφικτό-κρατούσαν, και να μιλούν για πτώση και όχι για εγκληματική ενέργεια;

*Είναι δυνατόν; Αυτή ήταν η "απόφαση" τού καλοπληρωμένου άνθρωπο-χασάπη που έφεραν στην σκηνή, και από εκεί ξεκίνησε το σατανικό κουκούλωμα το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την εισαγγελία, όπως απεδείχθη περίτρανα στην διαδικασία της 3ης Θανατικής Ανάκρισης!

*Είναι δυνατόν να βγάλουν πόρισμα μέσα σε 10 λεπτά στην σκηνή ότι ο θάνατος δήθεν ήταν από πτώση εξ ύψους και να αφήσουν το άγριο έγκλημα να εξεταστεί σαν μικροπαράβαση από ανειδίκευτους αστυφύλακες του αγροτικού σταθμού Λάνιας, και να καταδικαστεί η Κύπρος από το ΕΔΑΔ εξαιτίας τους;

*Είναι δυνατό, και οι 3 Γενικοί Εισαγγελείς που υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια, από το 2005, να μην είδε κανείς με αντικειμενικότητα και αξιοπιστία τα αυτονόητα και να συνεχίζουν ακόμα να υποτιμούν την νοημοσύνη μας;

*Αλλά, και να δίνουν οδηγίες και διαταγές στους αντιπροσώπους τους πώς να χειριστούν την τραγική υπόθεση στο δικαστήριο με σκοπό την συνεχιζόμενη υπεράσπιση και προστασία των αδίστακτων δολοφόνων του παιδιού μου και να κουβαλούν τον άνθρωπο-χασάπη στο δικαστήριο σαν «ενδιαφερόμενο» μέρος;

*Πώς είναι δυνατόν μπροστά μας και ενώπιον των Μέσων Ενημέρωσης ο Γενικός Εισαγγελέας να δηλώνει ότι είναι με την πλευρά μας και ότι θέλει να μας βοηθήσει να φτάσουμε στην αλήθεια και τώρα η Νομική Υπηρεσία της οποίας προΐσταται επιχειρεί το αντίθετο στην 3η Θανατική Ανάκριση;

*Άλλα λένε και άλλα πράττουν και ρεζιλεύονται στον Λαό που τους πληρώνει. Στόχος τους είναι μέσα από την 3η Θανατική Ανάκριση να ξανά θολώσουν και πάλι τα νερά φοβούμενοι για την συνέχεια και τα επόμενα βήματα μας. Αν και εμπιστευόμαστε την σημερινή δικαιοσύνη, θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε με το όποιο αποτέλεσμα θα έχουμε!

*Τώρα καταλάβαμε τις προθέσεις που είχαν, όταν πήραμε τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων του υοειδές οστού, μετά την εκταφή, και μάς κάλεσαν σε συνάντηση στην Νομική Υπηρεσία και μάς εισηγήθηκαν να παγιοποιηθεί η θανατική ανάκριση για να προχωρήσουν τις έρευνες για τους δράστες διότι, έτσι θα κερδίζαμε χρόνο, όπως μάς είπαν!

*Και αυτά γίνονται επειδή ακριβώς δεν υπάρχει έλεγχος στον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος χρησιμοποιώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα κάνει αυτό που για κάποιους λόγους, τους συμφέρει, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι, αντί το δίκαιο, υποστηρίζει και υπερασπίζει το άδικο, την εγκληματικότητα και την διαφθορά, και κατά συνέπεια διαλύεται το Κράτος Δικαίου!

*Γι’ αυτό… Κάνω έκκληση σε όσους έχουν αρμοδιότητα να στηρίξουν και να επιμένουν στην προσπάθεια της αλλαγής του Συντάγματος, και κατ’ επέκταση της παύσης του ανέλεγκτου του Γ. Εισαγγελέα. Και πρέπει να το κάνουν αμέσως….. για να μην υπάρξει άλλη πολυβασανισμένη Μάνα, που δεν φτάνει που έχασα το παιδί μου, αναγκάζομαι να θυσιάσω τα πάντα και την ζωή μου ακόμα, για να κάμω αυτά που έπρεπε να κάμουν άλλοι, για να αποδείξω την Αλήθεια και να το δικαιώσω…..

*Αλλά, και για να μην υπάρξει άλλος †Θανάσης δολοφονημένος και για 19 χρόνια αδικαίωτος, που δεν φτάνει που του στέρησαν την ζωή που είχε μπροστά του με τόσα όνειρα, τού αμαύρωσαν και το όνομα του με το στίγμα της αυτοχειρίας για την εύκολη λύση και μάς ταλαιπωρούν ανελέητα και αφήνουν ακόμα το άγριο έγκλημα, σκοπίμως, ανεξιχνίαστο και ατιμώρητο!

*Ούτε που σκέφτηκαν ότι αυτό το παιδί, μόλις τελείωσε τις σπουδές του, ήρθε από την άλλη άκρη της γης, την Αυστραλία, και το σκότωσαν άδικα, εν καιρώ ειρήνης, ενώ ήταν στρατιώτης και υπηρετούσε αυτόν τον τόπο που θέλουν να λέγεται, Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου!

*Και αφού ήταν στρατιώτης και είχαν προηγηθεί γεγονότα που σχετίζονταν με το έγκλημα, έπρεπε να ενδιαφερθεί πρώτος ο Στρατός, η εθνική Φρουρά και όχι να νίψει τας χείρας του και να καλύπτεται από την Νομική Υπηρεσία!!!

*Ανδριάνα Νικολάου 18.02.2024

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση