Σε απεργία την Τρίτη το προσωπικό εδάφους της Lufthansa ζητώντας αύξηση μισθών

Σε απεργία κατέρχεται την Τρίτη το προσωπικό εδάφους της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η συνδικαλιστική οργάνωση Verdi, καθώς οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση μισθών.

Η απεργία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 4 π.μ. (03.00 GMT) την Τρίτη και να ολοκληρωθεί στις 7.10 π.μ. (06.10 GMT) την Τετάρτη, αναφέρει η συντεχνία.

Τα αεροδρόμια που επηρεάζονται είναι αυτά της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Αμβούργου, του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ, της Κολωνίας και της Στουτγάρδης.

Ο Michael Niggemann, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Lufthansa, αρμόδιος για το ανθρώπινο δυναμικό, δήλωσε ότι η απεργία είναι ατυχής, καθώς ο γερμανικός αερομεταφορέας είχε κάνει μια "μακρόπνοη" προσφορά κατά τη διάρκεια των συνομιλιών - την οποία η Verdi είχε απορρίψει - και θα ταλαιπωρήσει τόσο τους πελάτες όσο και το προσωπικό.

Παρόμοια απεργία προκάλεσε την ακύρωση 900 από τις 1.000 προγραμματισμένες πτήσεις στις αρχές Φεβρουαρίου, επηρεάζοντας περίπου 100.000 επιβάτες.

Ο βραχίονας των υπηρεσιών εδάφους συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών ομάδων εργαζομένων της Lufthansa που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η Verdi ζητά αύξηση μισθών 12,5% για 25.000 εργαζόμενους στο προσωπικό εδάφους, ή τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα σε διάστημα 12 μηνών, συν μια εφάπαξ πληρωμή 3.000 ευρώ για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, έχει πληγεί από μια σειρά πανεθνικών απεργιών που επηρεάζουν τα αεροπορικά ταξίδια, τους σιδηροδρόμους και τις δημόσιες συγκοινωνίες. 

Δειτε Επισης

Νεαροί επιτέθηκαν σε ζεύγος τουριστών στην Πάφο-Αρχικά παρενόχλησαν την γυναίκα και στην συνέχεια τους έκλεψαν
Ακόμη 37 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα-Δύο παιδάκια σκοτώθηκαν έξω από το σπίτι του παππού τους
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους του Ισραήλ για τους 49 ομήρους που κρατούνται ακόμη στη Γάζα
BINTEO: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου-Μήνυμα του 112 για εκκένωση
Καμίνι η Κύπρος-Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία, σε ισχύ Κίτρινη Προειδοποίηση
Στον αστερισμό βομβιστών και εμπρηστών το κράτος-Ασταμάτητες επιθέσεις με μια Αστυνομία σε ρόλο θεατή
Τρέχουν οι εργασίες για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης-Το plan B για να καλυφθεί ενδεχόμενο κενό στην παροχή νερού
Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το «κτίΖΩ»-Στον ΕΟΑ η ευθύνη για τους ενοίκους που έστησαν πόδι στο Στρόβολο
Σε τροχιά αρνητικού ρεκόρ οι υποθέσεις βίας στην οικογένεια το 2025-Η αποστολή αστυνομικών, οι έλεγχοι και η εποπτεία
Δουλεύουν για τα ψηφοδέλτια οι Οικολόγοι-Έστησαν ομάδες εργασίας, συναντήσεις με άτομα και σύνολα