Πιλοτικό πρόγραμμα ενσωμάτωσης του έμφυλου προϋπολογισμού στην Ελεγκτική Υπηρεσία

Με μια δίωρη ενημερωτική παρουσίαση άρχισε το πιλοτικό πρόγραμμα ενσωμάτωσης του έμφυλου προϋπολογισμού στην Ελεγκτική Υπηρεσία την περασμένη βδομάδα, σύμφωνα με την Κυπριακή Πλατφόρμα Έμφυλου Προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της πλατφόρμας, στην εισαγωγική του ομιλία ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανάφερε ότι το θέμα αυτό είναι ακόμα άγνωστο στους περισσότερους και η Ελεγκτική Υπηρεσία θέλει να ενημερωθεί για το τι συμπεριλαμβάνει ο έμφυλος προϋπολογισμός, ποιο ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει ο έμφυλος έλεγχος, πώς εφαρμόζεται και ποια εργαλεία χρειάζονται για την ενσωμάτωση. Ανάφερε επίσης ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα παρέχει κάθε βοήθεια για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα

Στη δική της ομιλία η Μαίρη Πύργου ευχαρίστησε εκ μέρους της Πλατφόρμας τον κ. Μιχαηλίδη που έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους λειτουργούς να παρακολουθήσουν την ενημερωτική αυτή συνάντηση. Η απόφαση του αυτή, ανάφερε η κ. Πύργου, την εξέπληξε ευχάριστα διότι δεν είναι πολλοί αυτοί που τολμούν να εξετάσουν νέες μεταρρυθμίσεις, που τολμούν να ρισκάρουν, να ανοίξουν την πόρτα στο διαφορετικό, να εκπαιδευτούν για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις και που δεν φοβούνται τις αλλαγές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι Κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να επικεντρώνονται στους παραδοσιακούς τρόπους διαχείρισης των δημόσιων δαπανών, των φορολογικών μεθόδων του παρελθόντος και των μικροοικονομικών, που έχουν αποτύχει και να αρχίσουν να αναζητούν πιο αποτελεσματικούς τρόπους στη διαχείριση των δημόσιων πόρων και στον σχεδιασμό του κρατικού προϋπολογισμού». Ο Έμφυλος προϋπολογισμός, σημειώνεται, είναι μια νέα πρόταση που προτείνεται από όλους τους παγκόσμιους οργανισμούς.

Το θέμα του έμφυλου προϋπολογισμού θα συζητηθεί σε βάθος κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού συνεδρίου που διοργανώνει η Κυπριακή Πλατφόρμα Έμφυλου Προϋπολογισμού στις 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απειλές δέχονται μέλη του προσωπικού του Τμήματος Τελωνείων-«Έχουν ενταθεί επικίνδυνα, δεν μας πτοούν»
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης
«Δεν αντιτίθεται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση»-Απαντά στον υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ
Συνάντηση με ΠτΔ για τις μόνιμες οργανικές θέσεις ζητούν οι εκπαιδευτικοί-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Για απουσία κυβερνητικής ευαισθησίας έκαναν λόγο οι συνταξιούχοι σε Γενική Συνέλευση
Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη
Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου